JEZIVA SMRT! Voz naleteo na migranta, poginuo na licu mesta!

Autor:

Svet

11.09.2024

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesreća se dogodila nešto pre 8:00 sati ujutru

JEZIVA SMRT! Voz naleteo na migranta, poginuo na licu mesta!

Foto: Tanjug/AP

Jutros se u blizini Petrol pumpe u Blažuju kod Sarajeva dogodila tragična nesreća u kojoj je jedan migrant izgubio život.

Nesreća se dogodila nešto pre 8:00 sati kada je na nesrećnog migranta naleteo voz, potvrdili su iz Operativnog centra Kantona Sarajevo za portal Klix.


Na mesto nesreće, u blizini Petrol pumpe, ubrzo je stigla policijska ekipa, koja je po dojavi odmah izašla na teren kako bi sprovela istragu i utvrdila sve okolnosti ove nesreće i sprovela uviđaj.

Migrant je nažalost izgubio život na licu mesta, a trenutno je u toku uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog tragičnog događaja.

Iz Operativnog centra Kantona Sarajevo najavili su da će nakon uviđaja biti poznato više detalja o ovoj nesreći.


Ova nesreća još jednom baca svetlo na tešku situaciju migranata koji prolaze kroz Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku u nadi da će doći do zapadne Evrope u potrazi za boljim životom.

Podsetimo, na putnom prelazu između stanica Ramići i Potkozarje, 23. avgusta u 8.45, putnički voz koji je saobraćao iz Banjaluke ka Prijedoru naleteo je na vozilo koje se u tom trenutku nalazilo na pružnom prelazu, a devojka, koja je bila za volanom automobila, nije povređena.

- Po prijavi vanrednog događaja na lice mesta su izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Komisija za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske - rečeno je iz "Željeznica Republike Srpske" (ŽRS).

Uviđaj je završen, a redovno saobraćanje vozova je uspostavljeno istog dana u 10.17 časova, pisale su Nezavisne novine.

- Putni prelaz je osiguran "Andrejinim krstom", saobraćajnim znakom STOP i trouglom preglednosti. Željeznice Republike Srpske upozoravaju sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju - rekli su iz ŽRS.

Prema nezvaničnim informacijama sa lica mesta, putnica nije poštovala saobraćajnu signalizaciju i našla se na šinama u trenutku nailaska voza. Pretpostavlja se da je mašinovođa srećom uspeo da smanji brzinu, i da je devojku to spasilo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading