VELIKA TRAGEDIJA U POŽEGI! Vojnik otišao na trčanje i nije se vratio - iznenada preminuo

Autor:

Svet

07.09.2024

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos brzoj reakciji lekara nije mu bilo pomoći!

VELIKA TRAGEDIJA U POŽEGI! Vojnik otišao na trčanje i nije se vratio - iznenada preminuo

Foto: Shutterstock

Potpredsednik Vlade RH i ministar odbrane Ivan Anušić, zajedno s načelnikom Glavnog štaba Oružanih snaga RH, general-pukovnikom Tihomirom Kundidom, izražavaju najdublju saučešće porodici, kolegama i prijateljima preminulog pozornika, navode iz Ministarstva.

 - U kasarni '123. brigade HV' u Požegi sinoć, 6. septembra 2024. godine, iznenada je preminuo pripadnik Oružanih snaga, pozornik (1994. godište) koji je bio polaznik Temeljne časničke obuke - saopštava MORH.

Nakon završene obuke, pozornik je zajedno s još jednim polaznikom otišao na trčanje unutar kasarne. Tokom trčanja mu je pozlilo i izgubio je svest. Odmah je dobio lekarsku pomoć, ali nakon neuspše reanimacije, nažalost, utvrđena je smrt pozornika.

Podsećamo, Hrvatski Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (Uskok) je potvrdio da je odbacio krivičnu prijavu za trgovanje uticajem protiv supruge predsednika Republike Hrvatske Sanje Musić Milanović u aferi "Daj pet". Ova afera je izazvala veliku pažnju javnosti nakon što su njenom sinu i još nekim učenicima Klasične gimnazije podignute već zaključne ocene iz dva predmeta 2022. godine.

Uskok je istakao da je, nakon policijske istrage na njihov zahtev, doneto rešenje o odbacivanju krivične prijave jer "nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje na počinjenje navedenog krivičnog dela niti nekog drugog krivičnog dela za koje se preduzima progon po službenoj dužnosti". Ovo rešenje je dovelo do raznih reakcija u javnosti, ali je Uskok ostao pri svom stavu.

Razlozi odbacivanja prijave

Uskok je naglasio da nije pronađen dokaz koji bi potvrdio postojanje osnovane sumnje za krivično delo trgovanja uticajem, kao ni za bilo koje drugo krivično delo za koje se preduzima progon po službenoj dužnosti. Ovo je izazvalo mnoge spekulacije i rasprave u javnosti, ali Uskok je stao iza svog rešenja.

Promena ocena i intervencija supruge predsednika

Jutarnji list je ranije pisao o slučaju, otkrivajući da su zaključene četvorke iz matematike i latinskog Milanovićevom sinu promenjene u petice nakon završetka školske godine. Ova situacija je dobila na pažnji javnosti, posebno zbog intervencije Sanje Musić Milanović koja je kontaktirala direktorku škole i iznela svoje nezadovoljstvo radom profesorke matematike.

Ova afera je izazvala dosta polemike u javnosti, ali odluka Uskoka da odbaci krivičnu prijavu je sada stavila tačku na ovaj slučaj

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading