UHAPŠENA DEVOJKA ZBOG FALSIFIKOVANJA NOVCA: Evo koje je apoene stavila u promet

Autor:

Svet

07.09.2024

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koritila je ATM aparat

UHAPŠENA DEVOJKA ZBOG FALSIFIKOVANJA NOVCA: Evo koje je apoene stavila u promet

Foto: Shutterstock

Uhapšena žena

Sektor za borbu protiv kriminala Crne Gore, Odsek za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenje finansijskih istraga podneo je krivičnu prijavu protiv 24-godišnje turske državljanke H.P. zbog sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje novca.

Sumnjiva aktivnost

Preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti, službenici pomenutog sektora identifikovali su tursku državljanku H.P. i došli do sumnje da je izvršila pomenuto krivično delo u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi. Sumnja se da je H.P. stavila lažne novčanice u opticaj u platni promet 13. juna u Podgorici posredstvom ATM aparata, gde je u promet stavila veći broj falsifikovanih novčanica u apoenima od po 50 evra.

Iz Uprave policije Crne Gore stiže saopštenje u kome se navodi da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala preduzeli konkretne korake kako bi identifikovali počinioca pomenutog krivičnog dela.

Posledice falsifikovanja novca

Falsifikovanje novca predstavlja ozbiljno krivično delo sa ozbiljnim posledicama, kako po ekonomiju tako i po poverenje građana u finansijski sistem. Uvođenje lažnog novca u opticaj može uzrokovati ozbiljne probleme i štetiti integritetu finansijskog tržišta.

Zakonske posledice

Ukoliko se dokaže krivica turske državljanke H.P, ona će biti suočena sa ozbiljnim zakonskim posledicama. Falsifikovanje novca se kažnjava zatvorskom kaznom, a osumnjičena će se suočiti sa pravnim posledicama koje proizilaze iz njene navodne aktivnosti.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading