SITUACIJA POSTAJE ALARMANTA, UGROŽENE SU DVE KUĆE: Požar još uvek nije ugašen, građane čeka BESANA NOĆ

Autor:

Svet

07.09.2024

00:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što su vatrogasci otišli, lokalno stanovništvo se samoorganizovalo

SITUACIJA POSTAJE ALARMANTA, UGROŽENE SU DVE KUĆE: Požar još uvek nije ugašen, građane čeka BESANA NOĆ

Foto: printscreen/instagram/192_rs

Situacija postaje aralmantna jer požar koji je pre četiri dana izbio u srebreničkoj mesnoj zajednici Luka iznad kanjona Drine još nije ugašen.

 

 

Ugrožene su dve kuće u kojima, srećom, niko ne živi. Međutim, ukoliko požar dođe do tih kuća ugrožena su i imanja sa životinjama, preneo je portal "Klix".

Hamo Zulanović, meštanin Luke, ističe da su vatrogasci iz Srebrenice već četiri dana bezuspešno pokušavali da stave požar pod kontrolu. Nakon što su vatrogasci otišli, lokalno stanovništvo se samoorganizovalo i preuzelo gašenje požara. Zulanović je uputio apel nadležnima da hitno reaguju i pruže podršku u borbi protiv vatrene stihije.

Meštani razočarani

Meštani Luke su se angažovali oko gašenja požara, pružajući pomoć vatrogascima. Zulanović je izrazio razočaranje nedostatkom podrške od strane nadležnih institucija.

Pokušao je da stupi u kontakt sa relevantnim osobama poput direktora Nacionalnog parka "Drina", komandira Vatrogasne službe u Srebrenici i načelnika Mladena Grujičića, ali bezuspešno.

Teškoće u gašenju požara

Republika

Foto: YouTube/Dalmacija Danas/Printscreen

Požar nije ugašen

 

Adem Mehmedović, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti u Opštini Srebrenica, istakao je da požar izbija na nepristupačnom terenu, otežavajući napore u gašenju. Trenutno je zahvatio jaruge i litice, čime se dodatno komplikuje situacija. Pored toga, požar pretnju predstavlja predratnim drvenim objektima koje su koristili stočari, kao i staništu Pančićeve omorike koja još nije zahvaćena vatrom.

Zatražena pomoć od Oružanih snaga

Mehmedović je istakao da je juče zatražena pomoć od Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, ali da odgovor još uvek nije stigao. Takođe, helikopter Republike Srpske je bio angažovan na gašenju požara, ali je zbog hitnosti preusmeren na požarište na Majevici. Ova situacija dodatno otežava napore u suzbijanju požara iznad kanjona Drine.

Situacija iznad srebreničkog kanjona Drine zahteva hitnu reakciju i podršku nadležnih institucija kako bi se sprečile dalje štete i sačuvali životi i imovina meštana.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading