UŽAS U SUTOMORU! Pet osoba, među kojima je i dete, ispali iz gumenog čamca!

Autor:

Svet

05.09.2024

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah po dobijanju informacija da je pet osoba ispalo iz čamca, UPSUL je na lice mesta uputio svoju posadu sa spasilačkim čamcem SAR-5 iz Bara, jer je čamac kružio oko njih i pretio da ugrozi njihove živote.

UŽAS U SUTOMORU! Pet osoba, među kojima je i dete, ispali iz gumenog čamca!

Foto: Shutterstock

Pripadnici Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama spasili su pet osoba, među kojima je bilo i dete, kada su ispali iz gumenog čamca u Sutomoru kod plaže Rtac.

- Odmah po dobijanju informacija da je pet osoba ispalo iz čamca, UPSUL je na lice mesta uputio svoju posadu sa spasilačkim čamcem SAR-5 iz Bara, jer je čamac kružio oko njih i pretio da ugrozi njihove živote. Takođe, u isto vreme isplovio je sa privatnim plovilom i naš kolega Nikola Bošković, koji nije bio na dužnosti, ali je pokazao hrabrost i veštinu i uspeo da obuzda čamac, koji je pretio da ozbiljno povredi posadu koja je bila zarobljena u moru -  potvrdili su iz UPSUL-a za RINU.

Spasilačka akcija potrajala je noko 20 minuta, i kako ističu bila je najzahtjevnija akcija spašavanja ove godine, imajući u vidu opasnosti kojoj su bili izloženi posada čamca i spasioci.

- S obzirom da je septembar mesec veoma aktraktivan za aktivnosti na moru, apelujemo na oprez prilikom korištenja plovnih sredstava, a posebno skrećemo pažnju na najavljenu promenu vremenskih uslova koja sledi u narednih nekoliko dana -  dodaju u UPSUL.

Podsećaju da ovakve ili slične rizične situacije na moru građani i turisti mogu prijaviti direktno na broj 129 ili putem mobilne aplikacija Safesea.me.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading