JEZIVI SNIMCI POŽARA U OMILJENOM SRPSKOM LETOVALIŠTU U CRNOJ GORI! Vatra se širi munjevitom brzinom, buktinja sve bliža objektima! (VIDEO)

Autor:

Svet

31.08.2024

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strašne scene!

JEZIVI SNIMCI POŽARA U OMILJENOM SRPSKOM LETOVALIŠTU U CRNOJ GORI! Vatra se širi munjevitom brzinom, buktinja sve bliža objektima! (VIDEO)

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Požar u Sutomoru

Veliki požar buknuo je sinoć u mestu Sutomore, jednom od omiljenih turističkih destinacija srpskim turistima u Crnoj Gori.

Kako se vidi na snimcima koji su osvanuli na društvenim mrežama, neobuzdana vatrena stihija je stigla i do objekata, a vatrogascima je nepristupačan teren otežavao gašenje požara.

 

 

Jak vetar otežava prilaz i gašenje požara, a pomaže još brže širenje.

 

 

Kako se navodi na stranici 192_rs, nema povređenih.

Inače, krajem jula u istom mestu gorelo je Golo brdo kod Sutomora u Crnoj Gori.

Velika je površina zahvaćena vatrom. U pitanju je šumski požar. Vatru gase pripadnici Službe zaštite i spasavanja sa četiri vozila sa posadama - rekao je tada za Radio Bar i Bar info Aco Vulević, komandir Službe zaštite.

Objekti tada nisu bili ugroženi, ali je vatra bila vidljiva iz svih krajeva ovog primorskog mesta.

Šumski požari zahvatili su ovog leta delove Balkana, pri čemu su izgorele šume i kuće, a evakuisano je jedno odmaralište u Albaniji, saopštile su tada lokalne vlasti. Požar je zahvatio borove koji okružuju hotelski kompleks u albanskom primorskom gradu Šenđin, iz kojeg su vlasti evakuisale stanovnike, preneo je Rojters. U požaru u Severnoj Makedoniji, blizu grčke granice, izgorelo je pet kuća, a stanovništvo je evakuisano, rekli su lokalni zvaničnici. Stanovnici su izjavili za lokalne medije da su struja i telefonske usluge bili u prekidu.

I Bosna i Hercegovina borila se s nekoliko vatrenih stihija, preneo je RTRS. Požar koji je izbio u industrijskoj zoni južno od Mostara bio je pod kontrolom, dok je vatra koja je buknula u selu Poljice kod Drvara bila sve bliža kućama, izjavila je načelnik opštine Dušica Runić. Meštani su naveli da je plamen išao nekoliko metara u visinu i da je sve bilo puno dima. U Hrvatskoj je u požaru izgorelo oko 450 hektara borove šume oko Šibenika, saopštila je vatrogasna služba. Hrvatski vatrogasci borili su se s vatrenom stihijom u blizini Skradina i Zadra, a put je bio zatvoren zbog požara kod Makarske.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading