"DOŽIVEO SRČANU SMRT, SAMO SE SRUŠIO"! Oglasio se lekar Nikola koji je na košarkaškom terenu vratio čoveka iz mrtvih! (VIDEO)

Autor:

Svet

05.09.2024

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bravo ljudino..." samo su neki od komentara za ovaj herojski čin.

"DOŽIVEO SRČANU SMRT, SAMO SE SRUŠIO"! Oglasio se lekar Nikola koji je na košarkaškom terenu vratio čoveka iz mrtvih! (VIDEO)

Foto: Printscreen/TikTok/bdzk.bl

Doktor Nikola Šobot, kardiolog i načelnik Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske, heroj je košarkaškog turnira u banjalučkom naselju Lazarevo.

Na društvenoj mreži TikTok proširio se snimak sa turnira u Lazarevu gde se vidi kako dr Šobot reanimira muškarca koji je bez svesti. Naime, muškarac je tokom turnira doživeo srčani udar, a brzom intervencijom doktora Šobota, njegov život je spasen.

 

@bdzk.bl Na turniru čovjeka udario srčani. Nikola Šobot ga spasio! #banjaluka ♬ original sound - БЏК.БЛ

 

Na dramatičnom snimku vidi se kako doktor neprestano vrši reanimaciju, a u pomoć mu je pritrčalo još nekoliko ljudi, među kojima i medicinska sestra.

"Bravo ljudino"

Komentari su se samo nizali, a svi su pružali podršku doktoru i hvalili njegov neverovatan potez.

 - Bravo doktore, bravo ljudino, za ovakve trenutke se živi, radi, uči. Tvoj rod ponosan na tebe, LJUDINO - piše u jednom od komentara.

Ipak, neki su naveli i da je biti lekar životni poziv, kao i da doktor ne može nakon završetka radnog vremena da ostane imun na ovakvu situaciju.

Oglasio se i Šobot

Zahvaljujući hitnoj reakciji doktora Šobota, čovek je brzo dobio potrebnu medicinsku pomoć i prevezen je vozilom hitne pomoći u UKC.

- Spletom okolnosti, odnosno Božijom voljom sam se našao u situaciji da sam prisustvovao vrlo nesrećnom događaju da je, gospodin koji je par minuta ranije razgovarao sa nama, doživio iznenadnu srčanu smrt. Ispunio sam svoju lekarsku i ljudsku dužnost da pomognem na licu mesta - rekao je Šobot te dodao:

- Zahvalio bih se kolegama iz Hitne pomoći koji su došli u roku od desetak minuta, kao i lekarima Klinike za intenzivnu medicinu koji se evo već, četiri dana bore za život pacijenta. To je bila moja ljudska i lekarska obaveza. Drago mi je ako sam uspio da pomognem. Nadam se da će Darko biti dobro, situacije nije jednostavna, pacijent je i dalje životno ugrožen. Ali evo, ostaje nada da sam uspeo da pomognem koliko sam mogao kao čovek i lekar - naglasio je Šobot.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading