SUPRUZI POZNATOG SPORTSKOG FUNKCIONERA ZAPLENJEN AUTOMOBIL! Drama se odigrala pred TRI BEBE, a evo zašto je njen muž bio hapšen

Autor:

Svet

01.09.2024

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bila na putu sa majkom, snajom, ćerkom, dvoje blizanaca od četiri meseca i detetom od 14 meseci

SUPRUZI POZNATOG SPORTSKOG FUNKCIONERA ZAPLENJEN AUTOMOBIL! Drama se odigrala pred TRI BEBE, a evo zašto je njen muž bio hapšen

Foto: starsport, youtube/printscreen

Ljiljani Pavićević, supruzi Đorđija Pavićevića, predsednika KK "Mornar" iz Bara i direktora preduzeća "Playmaker" kojeg Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči za šverc većih količina cigareta, juče je po nalogu Specijalnog državnog tužioca Vukasa Radonjića oduzet automobil u mestu Dračenovac u blizini Rožaja.

Kako M portal prenosi, Pavićević je, u trenutku kada je policija zaustavila i saopštila da automobil mora biti oduzet po nalogu SDT, bila na putu sa majkom, snajom, ćerkom i tri bebe - dvoje blizanaca od četiri meseca i detetom od 14 meseci.

Ljiljana Pavićević i ženski članovi njene porodice sa tri bebe gotovo čitav dan su proveli čekajući da policija i SDT završe proceduru, a tek sinoć kasno su stigli u Bar.

- Zajedno sa porodicom sam 23. 08. sa dva automobila krenula na put preko graničnog prelaza Dračenovac. Juče oko 13:30 časova uputile smo se ka graničnom prelazu Dračenovac na putu da se vratimo u Bar. U automobilu kojim sam ja upravljala nalazila moja snaha i moja unuka od 14. meseci, u drugom kojim je upravlja moja ćerka moja unučad od četiri mjeseca i moja majka od 75 godina. Nakon granične kontrole, službenik granične policije me obavestio da se auto kojim ja upravljam potražuje, upitala sam šta to znači, a rečeno mi je da automobil mora biti oduzet na graničnom prelazu. Želim da naglasim da se radi o automobilu koji je u mom vlasništvu nekih desetak godina - rekla je Pavićević za M portal.

Republika

Foto: youtube/printscreen

Ljiljana Pavićević tražila da policija proveri da li je u pitanju greška

Ona je zatražila da granična policija proveri da li je u pitanju greška, jer zna iz slučaja koje SDT vodi protiv njenog supruga da je njemu u sklopu rešenja o blokadi imovine obuhvaćen jedan automobil iste marke koji je davno prodat i nije više u njihovom vlasništvu. Nakon provere, službenik je obavestio da nije greška i da će automobil po nalogu SDT-a morati biti oduzet na granici.

- Uvidevši da je pozadina ovog događaja slučaj koji se vodi protiv mog supruga, rekla sam službenicima granične policije da kao državljanka Crne Gore, koja nikada nije prekršila zakon imam neka prava, između ostalog da pozovem supruga i advokate, kako bih se sa njima posavetovala. Upoznata sam iz suprugovog slučaja kada SDT donosi neku meru, advokati dobiju rešenje o tome, a zatim i nama stigne rešenje preko pošte, međutim ovog puta ni advokati kao ni mi nismo dobili rešenje. Kada sam kontaktirala advokate, naš advokat Zoran Piperović je odmah pozvao tužioca, dok je drugi otišao u SDT da uzme rešenje o oduzimanju tog automobila, međutim njemu su rekli su će rešenje kasnije poslati.

Stiče se utisak da rešenje prosto i nije postojalo da je taj automobil morao biti pošto - poto biti oduzet na tom graničnom prelazu. Kada je advokat Piperović pokušao da kontaktira tužioca Vukasa Radonjića, on mu se sa početka nije javljao, a na poruke je odgovarao u dužim vremenskom periodu. Upitala sam granične policajce da li zbog male dece koja su se nalazila u automobilu mogu uz policijsku pratnju krenuti ka Baru i u CB Bar predati automobil, rečeno mi je da to mora tužilac da odobri. Advokat je ponovo pozvao Radonjića da ga to upita za tu mogućnost, međutim tužilac je odrično odgovorio i dodao: “Neće meni Ljilju Pavićević pratiti policija kroz pet crnogorskih opština”, kao da sam ja neki kriminalac - kazala je Pavićević.

Ovaj postupak tužilaštva, kako je navela, pogotovo u situaciji gde su mala deca izložena na suncu na graničnom prelazu bez ikakvih higijenskih uslova, vode, pored neprofesionalnog, nezakonitog, mogu okarakterisati i kao neljudski.

- Čitavog života sam doživljavala da su državni organi oni koji štite interese svih ali u ovom slučaju bili su toliko beskompromisni u svojoj skandaloznoj odluci da automobil oduzmu i nas ponize, ali to zadovoljstvo im nismo priuštili. Tradicionalna sam Crnogorka i žena koja se nikada neće nametati da stane ispred muža da ga brani, tu sam da budem moralna podrška. Moj muž može sam da se brani uz pomoć svojih advokata za koje slobodno mogu da kažem da su jedni od najboljih krivičara u Crnoj Gori, ali sam zato na prvoj liniji fronta da branim svoju decu i unučad kada su oni nepravedno izloženi torturi i neprijatnosti organa koji treba da ih štite.

Upravo zbog njih sam se odlučila na ovo medijsko obraćanje, da se nikada više ovakva situacija ne ponovi. Napominjem da je maloj deci mogla biti ugrožena i bezbednost jer smo se mi sa graničnog prelaza ka Baru uputili taksijem u kojem nije bilo moguće namestiti sediste za bebu. Neću dozvoliti da se mojoj deci i unučićima ovakve situacije događaju jer, znate kako, ovo je Crna Gora i kada udarite na jednog muškarca on se  može sam braniti ali kada mu udarite na porodicu to se ne zaboravlja - priča Pavićević.

Republika

Foto: youtube/printscreen/KK Mornar Barsko zlato

Pavićević hapšen zbog šverca cigareta

Ona dodaje da je kasno sinoć, dok su putovali prema Baru, dobila poziv od inspektora iz CB Bar da dođe i da danas da izjavu.

- Jutros sam u CB Bar dobila obrazloženje da je automobil oduzet zbog provere porekla imovine, kada su me pitali odakle mi sa ponosom sam rekla da je to poklon od mog supruga. Zaključujem da su moja deca i unučad sasvim nepotrebno bila izložena stresu, torturi i nelagodnostima jer bih ja policiji bilo kada i u bilo koje dogovoreno vrijeme predala automobil, to je najmanje što mogu da uradim da bih porodicu zaštitila od stresa koji su preživeli. Još jednom želim da naglasim da se radi o automobilu koji je star oko desetak godina. Takođe mogu da dodam i da ćemo se protiv svakog ovakvog njihovog postupka mi boriti istinom i pravdom kao i da ćemo sa lakoćom podneti sve jer je naš porodični ponos jači od njihovih lažnih i neutemeljenih optužbi - zaključuje Pavićević.

Portparol SDT Vukas Radonjić od juče nije odgovorio na pitanja M portala u vezi sa ovim slučajem.

Uhapšen zbog šverca cigareta

Đorđije Pavićević je uhapšen krajem decembra 2023. godine zbog optužbi SDT-a da je organizovao šverc većih količina cigareta, a u martu ove godine pušten je da se brani sa slobode. Potom je ponovo uhapšen krajem jula ove godine, ali mu pritvor ovog puta nije određen, već mu je oduzet pasoš i zabranjeno napuštanje mesta stanovanja.

Nekoliko dana nakon toga, Viši sud u Podgorici doneo je odluku da privremeno blokira 22 nepokretnosti u Baru, jednu u Tivtu i jednu u Podgorici i četiri putnička vozila, a sve u svojini svojini i susvojini okrivljenih Đorđija Pavićevića i privrednog društva "Playmaker 14".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading