OTKRIVEN RAZLOG SMRTI TRI MUŠKARCA U HRVATSKOJ: Sipali sebi vino, posle par minuta nastupila smrt! Evo kakvu su grešku napravili

Autor:

Svet

31.08.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedino što su uspeli jeste da pozovu Hitnu pomoć, ali već je bilo kasno.

OTKRIVEN RAZLOG SMRTI TRI MUŠKARCA U HRVATSKOJ: Sipali sebi vino, posle par minuta nastupila smrt! Evo kakvu su grešku napravili

Foto: Profimedia

U Velikoj Ludini, trojica muškaraca uzrasta 57, 58 i 73 godine pronađeni su mrtvi u podrumu vikendice. Sumnja se da su umrli zbog trovanja suhim ledom, koji su koristili za hlađenje grožđa.

 - Ovo je velika tragedija za naš kraj, tri osobe su stradale. Dvojicu poznajem jako dobro, vršnjaci smo, išli smo zajedno u školu i poznajemo se još iz rane mladosti. Mogu samo reći sve najbolje o njima – bili su dobri, vredni i radni ljudi, imali su žene i decu – izjavio je potreseni načelnik opštine Velika Ludina, Dražen Pavlović.

Naime, u petak ujutro, u kleti na području Velike Ludine, pronađena su beživotna tela trojice muškaraca. Policija sisačko-moslavačke županije izvestila je da je 30. avgusta oko 6:30 sati zaprimila dojavu da se u vikendici na području Velike Ludine nalaze tri muškarca koja se ne osećaju dobro.

Po dolasku na mesto događaja, policijski službenici su zatekli tri beživotna tela. Na telima nisu uočene spoljne povrede. Tela su prevezena na odeljenje patologije Opšte bolnice Sisak gde će biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. U toku je kriminalističko istraživanje koje treba da rasvetli sve okolnosti ovog tragičnog događaja – saopštila je policija iz Siska.

Na mestu događaja obavljen je očevid pod rukovodstvom zamenice županijskog državnog tužioca iz Siska, u saradnji sa veštacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i veštačenja „Ivan Vučetić“. Neslužbeno se sumnja da je uzrok tragedije trovanje suhim ledom, koji je ugljikov dioksid (CO2) u čvrstom stanju, ali će tačan uzrok smrti biti poznat tek nakon obdukcije.

Kako neslužbeno saznajemo, trojica muškaraca su u četvrtak bila na berbi. Zbog veoma visokih temperatura, za koje je još uvek bilo prevruće za berbu, navodno su koristili suvi led za hlađenje grožđa. Pozvali su još jednog prijatelja, koji nije mogao da im se pridruži, ali ih je upozorio na opasnosti i savetovao im da budu pažljivi u korišćenju suvog leda. Trebalo je da se vrate kući uveče, ali se nisu pojavili. Supruga jednog od njih zabrinula se kada nije stigao kući, jer je trebao da ide na posao ujutru, i pokušala je da ga dobije telefonom, ali se nije javljao.

Kontaktirala je i prijatelja koji je trebao da bude s njima, kao i hitne službe, te je krenula ka kleti. Kada je prijatelj stigao, žena je već bila tamo i plakala. Hitna pomoć je ubrzo stigla, a pošto su odmah posumnjali na trovanje, niko nije ulazio u podrum dok vatrogasci sa maskama nisu izvukli beživotna tela trojice muškaraca. Neslužbeno saznajemo da je reč o podrumu dubokom oko tri metra koji nema prozore ni ventilacioni sistem.

Ovih dana imamo dane opštine, nismo mogli ništa otkazivati, ali smo odlučili da u ponedeljak, prvom radnom danu, bude dan žalosti – rekao je načelnik Dražen Pavlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading