ALBANAC IZVEO TERORISTIČKI NAPAD U CRNOJ GORI? Pokušao da ubije više policajca - evo šta je rekao kad je uhapšen

Autor:

Svet

31.08.2024

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sličan obrazac kao u slučaju Fatona Hajrizija.

ALBANAC IZVEO TERORISTIČKI NAPAD U CRNOJ GORI? Pokušao da ubije više policajca - evo šta je rekao kad je uhapšen

Foto: Google maps, profimedia

Uhapšen opasni Albanac po poternici Interpola

U nedavnom saopštenju MUP Crne Gore, potvrđeno je hapšenje opasnog Albanca po poternici Interpola. H.H. je lišen slobode zbog potraživanja NCB Interpol Brisel radi vođenja krivičnog postupka pred Sudom prve instance u Liježu. On se tereti za pokušaj ubistva više policijskih službenika u mestu Verlen. Belgija za ovo krivično delo propisuje kaznu zatvora do 20 godina. Za H.H. je određen ekstradicioni pritvor, a očekuje se razmena informacija između Ministarstva pravde Crne Gore i Ministarstva pravde Belgije.

Međunarodna poternica za pokušaj ubistva

Hapšenje H.H. dolazi kao rezultat međunarodne poternice koju je raspisao NCB Interpol Brisel. Optužbe za pokušaj ubistva više policijskih službenika ozbiljno su delo koje zahteva pažljivo vođenje krivičnog postupka. Očekuje se da će ekstradicioni postupak omogućiti da H.H. odgovara pred belgijskim pravosudnim organima.

Bezbednosni izazovi u regionu

Hapšenje opasnog kriminalca podseća nas na izazove sa kojima se susreću nadležne bezbednosne agencije u regionu. Pokušaj ubistva policijskih službenika predstavlja ozbiljan napad na zakon i red, te je važno da pravosudni organi sarađuju na međunarodnom nivou kako bi takvi prestupnici bili dovedeni pred lice pravde.

Ekstradicioni postupak i međunarodna saradnja

Ministarstvo pravde Crne Gore i Ministarstvo pravde Belgije će sprovesti ekstradicioni postupak kako bi H.H. bio prebačen u zemlju gde će odgovarati za svoje postupke. Očekuje se da će međunarodna saradnja u ovom slučaju biti od ključnog značaja za efikasno sprovođenje pravde.

Hapšenje opasnog Albanca po poternici Interpola predstavlja važan korak ka pravdi i sigurnosti u regionu. Nadležne institucije nastavljaju sa radom na suzbijanju međunarodnog kriminala i osiguravanju bezbednosti građana. Očekuje se dalji razvoj situacije u skladu sa međunarodnim pravnim procedurama

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading