OKONČANA DRAMA NA JADRANU! Izvučeno telo muškarca - krenuo u lov, pa pao...

Autor:

Svet

31.08.2024

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podignuti i avioni!

OKONČANA DRAMA NA JADRANU! Izvučeno telo muškarca - krenuo u lov, pa pao...

Foto: shutterstock

Ilustracija

Potraga za muškarcem (68) koji je pao sa broda u Jadranskom moru kod Iža završena je tragično, javljaju hrvatski mediji. Nakon intenzivne potrage, pronađeno je telo nesrećnog muškarca, čime je okončana nada za njegovim spašavanjem.

Potraga koja je mobilisala vojne i civilne snage

Hrvatsko Ministarstvo odbrane je odmah reagovalo na zahtev MRCC Rijeka i angažovalo Pilatus Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva kako bi se pridružio potrazi za nestalim ribarom. Potraga je započela nakon što je sinoć stigao poziv da se muškarac nije vratio sa ribolova, a u nju su bili uključeni i brodovi pomorske policije i lučke kapetanije iz Zadra.

Tragedija koja je potresla lokalnu zajednicu

Nesrećni događaj je potresao lokalnu zajednicu na ostrvu Iž, gde je muškarac bio poznat kao iskusan ribar. Vest o njegovom nestanku i tragičnom ishodu potrage šokirala je meštane ostrva, a veliki broj ljudi pružio je podršku porodici i prijateljima nastradalog.

Bezbednost na moru kao prioritet

Ova tragična situacija još jednom ističe važnost bezbednosti na moru i potrebu za poštovanjem mera predostrožnosti prilikom ribolova i svih drugih aktivnosti na otvorenom moru. Nadležne službe i organizacije koje se bave bezbednošću na moru nastavljaju sa svojim naporima kako bi osigurali bezbednost svih koji koriste morske resurse.

Nažalost, tragičan ishod potrage za nestalim ribarom izazvao je veliku tugu i potres među lokalnim stanovništvom. Sve nadležne službe su uložile napore u potrazi, ali je nažalost telo pronađeno. Ovaj događaj podseća nas na važnost poštovanja bezbednosnih mera na moru i pruža priliku za promišljanje o tome kako unaprediti bezbednost na vodama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading