POZNATE KOBASICE SE HITNO POVLAČE SA TRŽIŠTA! Mogu da budu opasne!

Autor:

Svet

30.08.2024

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste ih kupili, vratite ih odmah!

POZNATE KOBASICE SE HITNO POVLAČE SA TRŽIŠTA! Mogu da budu opasne!

Foto: Shutterstock

Pravljenje kobasica

Hrvatska sa tržišta povlači Bečku kobasicu domaće proizvodnje, jer može predstavljati rizik za potrošače, saopštio je Državni inspektorat.

Reč je o proizvodu Bečka kobasica, LOT 3114440, sa datumom upotrebljivosti do 10. septembra ove godine, zbog neoznačenog alergena - glutena.

Proizvođač je Kudelić d.o.o., Bedenica.

S obzirom na to da na proizvodu nije označen alergen gluten, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje osetljivih potrošača, dok je, kako tvrde, oni koji nisu alergični na gluten mogu i dalje upotrebljavati.

Iz Inspekcije navode da proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju opštih načela i uslova zakona o hrani, osnivanju Evropske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom o pružanju informacija o hrani potrošačima.

Podsećamo, Konzum je nedavno saopštio da s polica povlači himalajsku so i da kupci taj proizvod vrate u najbližu Konzum prodavnicu gde će im biti vraćen novac.

S tržišta povlači sledeći proizvod: Himalajska so Spice chef, 100g, mlinac.

Rok trajanja: 31.10.2024., 30.11.2024., 30.6.2026., 31.10.2026.

Proizvodač: Drogheria E Alimentari S.P.A., Viale Nilde lotti, 23, 50038 Pianvallico, Scarperia e San Piero FI, Italija.

Razlog povlačenja proizvoda: prisustvo stranog tela (plastike).

"Sigurnost naših kupaca nam je na prvom mestu te smo proizvod uklonili iz prodaje. Molimo kupce da provere jesu li kupili navedeni proizvod te da ga vrate u najbližu Konzum prodavnicu gde će im biti vraćen novac.

Izvinjavamo se kupcima na neprijatnosti, ali u interesu nam je da svi proizvodi koje stavljamo na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijumima kvaliteta i zdravstvene ispravnosti", objavio je Konzum.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading