MAJKA SE BRUTALNO IŽIVLJAVALA NAD ĆERKAMA STARIM OD DVE DO OSAM GODINA: Dok je jednu tukla tabletom po glavi, ostale su plakale!

Autor:

Svet

29.08.2024

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo tvrdi da je znala da svojim ponašanjem može da ugrozi njihov psihofizički razvoj

MAJKA SE BRUTALNO IŽIVLJAVALA NAD ĆERKAMA STARIM OD DVE DO OSAM GODINA: Dok je jednu tukla tabletom po glavi, ostale su plakale!

Foto: Shutterstock

Majka iz središnje Hrvatske optužena je za brutalno iživljavanje nad svojom decom. Tužilaštvo za nju traži godinu i osam meseci zatvora.

Prema optužnici ova je žena od 2019. do gotovo samog kraja 2022. u porodičnoj kući zlostavljala svoje ćerke koje su tada imale osam, šest, četiri i dve godine.

Detalji mučne optužnice

Tužilaštvo tvrdi da je znala da svojim ponašanjem može da ugrozi njihov psihofizički razvoj, ali uprkos tome stalno je vikala na njih, psovala ih i fizički napadala. Deca su opisala kako ih je udarala rukama po licu i nogama. Tukla ih je, svedočile su, i nogama, pa su bile sve u modricama.

Govorila im je, navodi se u optužnici, da će ih ubiti, a često ih je po noći ostavljala same. Jednu je ćerku, stoji takođe među optužbama, udarala i razbijenim tabletom po glavi. Dete su krhotine stakla porezale po ruci, pa joj je tekla krv, a ostale ćerke u suzama su gledale šta im se događa sa sestrom.

Sukobljavala se i s partnerom

Deca su otkrila i da se njihova majka verbalno i fizički sukobljavala sa partnerom.

- Zbog toga smo morale da je polivamo vodom i da zovemo policiju da dođe, ispričale su devojčice istražiteljima.

Dve devojčice su izjavile da ih je majka noćima držala budne, odnosno nije ima dala da spavaju.

- Sve to ugrozilo je pravilan psihofizički razvoj ove dece, zaključuje tužilaštvo i traži od suda da majku kazni zbog zlostavljanja dece, odnosno povrede detetovih prava i kazni je godinom i osam meseci zatvora.

Dokazi protiv nasilne majke

Iako je majka tokom istrage poricala krivicu, tvrdeći da su je ćerke optužile jer im nije dala da koriste tablet, tužilaštvo je ipak poverovalo iskazima dece.

Zlostavljane djevojčice najpre su se požalile očevoj novoj partnerki, a onda je o svemu obaveštena i policija koja je pokrenula proces. Jedan od komšija opisao je kako je video deevojčicu pred vratima kuće u snegu, te ju pitao što radi, a ona mu je odgovorila da joj majka ne pušta u kuću da spava.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading