VELIKA TRAGEDIJA! PREMINULA MLADA NAUČNICA ANA PETRAČIĆ (32): "Bila je vedra i nesebična"

Autor:

Svet

28.08.2024

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O smrti su izvestili sa fakulteta na svojim internet stranicama

VELIKA TRAGEDIJA! PREMINULA MLADA NAUČNICA ANA PETRAČIĆ (32): "Bila je vedra i nesebična"

Foto: Printscreen/Sveučilište u Zagrebu

Preminula je mlada naučnica Ana Petračić (32) s Fakulteta hemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT) u Zagrebu. O smrti su izvestili sa fakulteta na svojim internet stranicama.

"Potreseni smo preranim i iznenadnim odlaskom drage Ane, izvrsne mlade naučnice koja je svojim boravkom na Fakultetu značajno doprinela našem naučnom-istraživačkom i nastavnom radu, a ponajviše svojom vedrom ličnošću i nesebičnim ponašanjem. Poslednji ispraćaj biće u sredu 28. avgusta u 14:40 časova u krematorijumu na Mirogoju", napisali su u oproštaju dodajući da Aninoj porodici, najbližima i prijateljima izražavaju najdublje saučešće.

Ana Petračić je na fakultetu radila kao viša asistentkinja u Zavodu za mehaničko i toplinsko procesno inženjerstvo. 

Podsetimo, Hrvatsku je zadesila još jedna velika tragedija u subotu, 17. avgusta, kada je došlo do stravične nesreće u Velikom Ravenu u Hrvatskoj kad je pijani vozač svojim automobilom pokupio porodicu koja se u tom trenutku kretala kraj puta. Majka, Lucija Mrnjavčić (24), poginula je na licu mesta, a njena deca i muž su hospitalizovani.

Majka troje dece je sahranjena u petak, 23. avgusta.

U bolnici se trenutno u lakšem stanju nalaze muž Matija, beba i ćerka, dok je u najtežoj situaciji trogodišnji dečak. On je zadobio teške povrede glave i nalazi se u kritičnom stanju.

Međutim, lekari su poprilično optimistični i smatraju da će uskoro njegovo stanje ići na bolje.

- On je bolje, malo bolje, lekari su nam rekli da će ga postepeno buditi iz kome, kako bi samostalno disao. Još uvek ne može, u teškom je stanju, ali imamo nadu da će biti bolje - rekla je u telefenskom razgovoru njegova tetka Jelena, sestra od oca, piše podravski.hr.

Beba, iako je zadobila teške povrede karlice, pluća, celog donjeg abdomena i nogu, trenutno je u stabilnom stanju i van životne opasnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading