POTVRĐENO JE! RONIOCI IZVUKLI TELO MLADIĆA IZ JEZERA: Pre toga pokušana reanimacija žene, U TOKU UVIĐAJ (FOTO)

Autor:

Svet

26.08.2024

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oboje su državljani Hrvatske

POTVRĐENO JE! RONIOCI IZVUKLI TELO MLADIĆA IZ JEZERA: Pre toga pokušana reanimacija žene, U TOKU UVIĐAJ (FOTO)

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Pripadnici ronilačkog tima Jedinice za operativnu podršku MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona uspeli su, uprkos lošim uslovima, izvući telo mladića, Ž. A. (32) koji se juče udavio u Ramskom jezeru.

Ovu informaciju je za avaz.ba potvrdio Ljudevit Marić, portparol Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Uviđaj na licu mesta

Republika

Foto: ST/ Nemanja Pančić

Spasilačke ekipe

 

Nakon izvlačenja tela pristupilo se uviđaju kojim rukovodi dežurna kantonalna tužiteljka Tužilaštva HNK, Područnog ureda Konjic.

Tragičan slučaj na Ramskom jezeru

Podsetimo, s mladićem je bila devojka, A..D.(28), čije je telo ranije izvučeno iz vode, a prethodno je pokušana njena reanimacija. Oboje su državljani Republike Hrvatske s područja Čakovca, a udavili su se nakon što su se, prema dostupnim informacijama, kupali u blizini pedaline koju su iznajmili.

Bezbednost na vodi

Ovaj tragičan događaj još jednom nas podseća na važnost poštovanja sigurnosnih mera prilikom boravka na vodi. Uvek je neophodno voditi računa o svojoj i tuđoj bezbednosti, posebno prilikom kupanja u nepoznatim vodama ili korišćenja iznajmljenih vodenih rekvizita.

Podsetimo, i u Srbiji neretko čitamo vesti o nesretnim utapanjima na rekama i jezerima, samo u junu ove godine udavilo se 14 osoba.

Instruktor ronjenja Žandarmerije Dejan Đurović govorio je za RTS o uzrocima davljenja.

"Onda govorimo o lošem zdravstvenom stanju kupača. Sledeća stvar je alkoholisano stanje, a posle toga već dolaze neke situacije – prejedanje, nebriga o svojoj deci i već stvari koje su mimo naših mogućnosti da saznamo zbog čega se neko utopio", rekao je Đurović.

Napomenuo je da ronioci Žandarmerije najveći broj intervencija imaju na neuređenim kupalištima ili na kupalištima otvorenog tipa, ali da su se ljudi tamo kupali kada nema spasilaca.

"I to je još jedan od velikih problema u Srbiji i ovde, pošto postoje dosta kupališta na otvorenim vodama koji nemaju uređenu spasilačku službu, niti uređeno priobalje za kupanje", istakao je Đurović.

Uputio je apel građanima da vode računa o svom zdravstvenom stanju i o svojim plivačkim mogućnostima.

"Druga stvar je da povedu računa dosta o svojoj deci, pogotovo ako imaju manje od 12 godina, da decu ne puštaju samu u vodu, nego moraju biti pored njih. A onda one ostale stvari kao što je alkoholisano stanje, da ne bi smeli u alkoholisanom stanju da ulaze u vodu. Pogotovo ove visoke temperature, sami znamo da taj alkohol nekoliko puta se pojačava na ovim temperaturama u našem organizmu. Takav subjektivni osećaj se stvara, tako da je to jako rizično, ulaziti u alkoholisanom stanju u vodu", napomenuo je Đurović.

Govoreći o potrazi za ženom koja je nestala u jezeru Perućac, Đurović je naveo da ronioci Žandarmerije tragaju za njom već treći dan, ali da ne može da govori o detaljima.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading