TROJICA TINEJDŽERA PRETUKLI INDIJCA U CENTRU GRADA: Mrtvi pijani nasrnuli na nesrećnog mladića

Autor:

Svet

26.08.2024

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napali ga verbalno i fizički

TROJICA TINEJDŽERA PRETUKLI INDIJCA U CENTRU GRADA: Mrtvi pijani nasrnuli na nesrećnog mladića

Foto: Shutterstock

U zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici, dogodio se napad iz mržnje na 27-godišnjeg stranog radnika iz Indije, zbog kokjeg su uhapšena dvojica 18-godišnjaka i jedan maloletnik, prenosi agencija Tanjug.

Prema izveštaju zagrebačke policije, napad se dogodio 22. avgusta oko 23:30, kada su osumnjičeni verbalno i fizički napali dvojicu muškaraca. Nakon što je jedan od napadnutih pokušao da pozove policiju, maloletni napadač mu je izbacio mobilni telefon iz ruke.

Hapšenje i pritvor

Dvojica 18-godišnjaka su nakon napada privedena Opštinskom državnom tužilaštvu, dok je maloletnik prebačen Opštinskom tužiocu za maloletnike u Velikoj Gorici. Prema odluci suda, dvojica punoletnih osumnjičenih će provesti po mesec dana u zatvoru u Remetincu. Ovo hapšenje je izazvalo pažnju javnosti, posebno zbog činjenice da se radi o napadu iz mržnje.

Utvrđivanje prisustva alkohola

Alkotest je pokazao da su sva trojica osumnjičenih bila pod uticajem alkohola, pri čemu je kod 18-godišnjaka potvrđena prisutnost alkohola u iznosu od 1.9 g/kg, kod maloletnika od 1.57 g/kg i kod drugog 18-godišnjaka od 0.96 g/kg. Nakon hapšenja, osumnjičeni su dobili lekarsku pomoć, pri čemu je utvrđeno da maloletnik i jedan 18-godišnjak imaju lakše povrede, dok drugi 18-godišnjak nije bio povređen.

Priveden zbog posedovanja marihuane

Pored napada, jedan od osumnjičenih 18-godišnjaka je priveden i zbog posedovanja marihuane. Kod njega je pronađena plastična vrećica ispunjena zelenom biljnom materijom izgledom i mirisom karakterističnim za marihuanu ukupne mase 11 g. Ova činjenica je dodatno skrenula pažnju na slučaj i izazvala raspravu o povezanosti kriminala i zloupotrebe supstanci.

Zakonske posledice

Policija je podsetila da zakon za delo iz mržnje propisuje zatvorsku kaznu od šest meseci do pet godina. Ovaj slučaj je pokrenuo diskusiju o ozbiljnosti krivičnog dela iz mržnje i potrebi adekvatne kaznene politike za takve slučajeve.

Napad na stranog radnika u Zagrebu je izazvao veliku pažnju javnosti i podstakao raspravu o sigurnosti stranih radnika u Hrvatskoj, kao i o problemu nasilja iz mržnje i zloupotrebe supstanci među mladima. Očekuje se dalji razvoj situacije i donošenje pravde u ovom slučaju.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading