"ONI SU POŠAST I IZVOR KRIMINALA" Bekstvo OVK teroriste podiglo političke tenzije u Severnoj Makedoniji

Autor:

Svet

16.08.2024

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ramadani je uhapšen u Severnoj Makedoniji po međunarodnoj poternici Srbije, koja ga potražuje zbog sumnje da je počinio ratni zločin.

"ONI SU POŠAST I IZVOR KRIMINALA" Bekstvo OVK teroriste podiglo političke tenzije u Severnoj Makedoniji

Foto: Udruženje ratnih veterana OVK/Facebook

Bekstvo bivšeg pripadnika kosovske OVK, Bljerima Ramadanija, koji je u Severnoj Makedoniji uhapšen po poternici Srbije, izazvalo je oštre reakcije dela makedonske javnosti.

Iz vladajuće VMRO-DPMNE kažu da je odgovornost na sudijama koje su mu odredile kućni pritvor.

- Savršeno je jasno da je Bljerim Ramadani pušten u kućni pritvor odakle je pobegao zahvaljujući istim sudijama koji su godinama služili da štite zločine SDSM i DUI - naveli su iz VMRO-DPMNE.

Iz ove vladajuće partije pitaju zašto Sudski savet ne reaguje na ovu odluku sudija i da li su zato opozicione SDSM i DUI protiv raspuštanja Sudskog saveta i reformi u pravosuđu.

Podsećaju da ovo nije prvi slučaj da su lica poput Ramadanija pušena na slobodu. Godine 2019, na primer, pušten je i Tomor Morina, koji je u Prištini dočekan sa muzikom, a pustile su ga iste sudije i ekipa koja koju kontroliše SDSM i DUI.

- SDSM i DUI su pošast i izvor kriminala u ovom društvu i odgovaraće svako ko ometa pravdu - poručili su iz VMRO-DPMNE, preneli su skopski mediji.

Ramadani je uhapšen u Severnoj Makedoniji po međunarodnoj poternici Srbije, koja ga potražuje zbog sumnje da je počinio ratni zločin.

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama, Ramadani pobegao nakon što mu je juče troje sudija Krivičnog veća suda u Skoplju odredilo povratak u zatvorski pritvor od 30 dana, zbog opasnosti od bekstva.

- Neko iz Krivičnog suda obavestio je Ramadanija da se vraća u istražni zatvor, pa je on istog trenutka pobegao iz Makedonije - navodi portal, pozivajući se na izvore iz istrage.

Ramadani je bio u pritvoru u kući rođaka u Skoplju, nakon što je po međunarodnoj poternici, koju je Srbija raspisala preko Interpola, uhapšen 17. jula na prelazu između Severne Makedonije i tzv. države Kosovo, Jažince.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading