TATA GLEDA, DOK DETE BUKVALNO HODA U SMRT! Šok-snimak sa Divčibara će vas zalediti! Vozač sprečio veliku tragediju (VIDEO)

Autor:

Vesti

13.08.2024

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se odvilo u deliću sekunde!

TATA GLEDA, DOK DETE BUKVALNO HODA U SMRT! Šok-snimak sa Divčibara će vas zalediti! Vozač sprečio veliku tragediju (VIDEO)

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Kamera iz automobila jednog vozača na magistralnom putu na Divčibarama zabeležila je šokantan trenutak koji je mogao završiti tragično.

Na snimku koji je kasnije objavljen na Instagram stranici "192_rs" vidi se dete kako neočekivano istrčava na kolovoz, navodno u potrazi za loptom, ne obraćajući pažnju na saobraćaj.

Vozač sprečio nesreću zahvaljujući brzom reagovanju

Dok se dete kretalo po saobraćajnoj traci, vozač je uspeo da zakoči samo nekoliko metara dalje, čime je izbegao nesreću. Snimak je postao viralan, a mnogi su pohvalili vozača zbog odgovorne vožnje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U opisu snimka na Instagramu autor apeluje na vozače da se pridržavaju propisane brzine, posebno u naseljenim mestima, ali i na roditelje da paze na svoju decu dok su u blizini saobraćajnica: "Ovaj snimak je dokaz zašto ne treba juriti kroz naseljeno mesto", piše u opisu snimka: "Ovaj vozač se, na svu sreću, kretao propisnom brzinom, pa je odmah reagovao. Apelujemo i na roditelje da paze na decu dok šetaju pored prometnih saobraćajnica jer neće se svi vozači ponašati odgovorno kao ovaj sa snimka", dodaje se

Kritike na račun roditelja

Najviše pažnje privukao je muškarac, za kog se pretpostavlja da je otac deteta, koji stoji nepomično pored tezge u trenutku kada dete izlazi na put. Mnogi komentari su oštro kritikovali njegovu reakciju, ili nedostatak iste.

- Ovo je upozorenje i za vozače i za roditelje - tragedija je izbegnuta pukom srećom i brzom reakcijom vozača. Slične situacije, koje postaju sve češće na našim putevima, treba da budu opomena za sve - zaključuju komentari na društvenim mrežama.

- Svaka čast za vozača, a roditelji bi mogli da izađu napolje da vide gde im je dete. Kada se desi nesreća vozač je kriv itd. I ti ga posle nosiš na duši i uvek će ti se pojavljivati ta slika kako si ga udario. Takvi nedužni vozači odu u zatvor ni krivi ni dužni.

- Al' se tata potresao, nije ni pošao za detetom.

- Ovaj mali nije toliko mali da ne zna da se na ulicu nikada ne istrčava i da se lopta pusti dok neko stariji ne doda ili se uveriš da je ok da odeš po nju. Tako su makar nas učili. Ovo što kažem da nije toliko mali da ne zna, ide na račun roditelja koji ga nisu vaspitali i naučili, prvenstveno zbog bezbednosti deteta makar, pošto je takve ljude uglavnom baš briga za druge ljude i to da li će zbog njihovog nesposobnog roditeljstva drugi ni kriv ni dužan završiti u bolnici, ostati invalid, umreti ili nositi na duši i završiti u zatvoru - glasili su neki od komentara.

Bez obzira na to što se ispostavilo da su na snimku zaista otac i sin, činjenica ostaje da je tragedija izbegnuta zahvaljujući pukoj sreći i brzom reagovanju vozača. Sve učestalije slične situacije na našim putevima trebalo bi da budu ozbiljna opomena i vozačima i roditeljima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading