POGLEDAJTE KAKO SE KREĆE GRMLJAVINSKI FRONT! SUPERĆELIJSKI OBLAK NAPRAVIO HAOS U HRVATSKOJ: Potopljene ulice i kuće (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

20.08.2024

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kutini, superćelijski oblak izazvao je ozbiljne poplave, pretvarajući ulice u potoke

POGLEDAJTE KAKO SE KREĆE GRMLJAVINSKI FRONT! SUPERĆELIJSKI OBLAK NAPRAVIO HAOS U HRVATSKOJ: Potopljene ulice i kuće (FOTO/VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube, Shutterstock

shutterstock

U ponedelajk uveče, centralnu Hrvatsku pogodili su jaki pljuskovi koje je najavio Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Obilna kiša uz munje i grmljavinu prouzrokovala je poplave u nekoliko gradova, uključujući Glinu, gde su podrumi i lokali u centru grada poplavljeni. Zamenica gradonačelnika Gline, Branka Bakšić Mitić, objavila je na mreži X kako su ulice pod velikim količinama vode.

Prema njenim rečima, u krizi su intervenisale komunalne službe, uključujući DVD Glina i DVD Viduševac, koji su podelili džakove sa peskom kako bi sprečili dalje poplave. Načelnik opštine Glina, Ivan Janković, izvestio je da se voda povlači zahvaljujući ispumpavanju, ali su dodatne aktivnosti i dalje neophodne kako bi se situacija stabilizovala.

 

 

Superćelijski oblak uzrokovao potop

U Kutini, superćelijski oblak izazvao je ozbiljne poplave, pretvarajući ulice u potoke. Vatrogasci su bili upućeni na brojne intervencije radi ispumpavanja poplavljenih podruma. Iako je pljusak bio intenzivan, brzo se povukao i situacija se počela normalizovati. U Karlovcu su takođe zatvorene ulice zbog jake kiše.

Novo upozorenje: Očekuju se dalje nepogode

Prema najnovijoj najavi DHMZ-a, crni olujni oblaci su se nadvili nad središnjim delovima Hrvatske, dok je Zagreb u večernjim satima pogođen snažnim vetrom i jakim pljuskom. Za danas je najavljeno delimično sunčano vreme, uz mogućnost naoblačenja i nestabilnosti. Kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom očekuju se u nekoliko regija.

 

 

DHMZ je izdao narandžasti meteoalarm za šest hrvatskih regija, upozoravajući na moguće lokalne bujične poplave, olujne udare vetra, grad i moguće prekide u aktivnostima na otvorenom i u saobraćaju. Preporučuje se da se građani pripreme na moguća oštećenja imovine i drveća, kao i da se zaštite od munja.

Vreme u Srbiji

Tokom današnjeg dana (20. avgust), u većem delu Srbije očekuju se promenljive vremenske prilike, koje će obuhvatiti kratkotrajnu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Posebno nestabilno vreme predviđa se u zapadnim, centralnim, istočnim i jugoistočnim predelima, gde su moguće kratkotrajne padavine u jutarnjim časovima. U Beogradu se takođe očekuju kratkotrajni pljuskovi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading