RAMPA NA TRAJEKTU UBILA TRI MORNARA, POZNATA SU NJIHOVA IMENA! Ovako je jedan od njih pričao o brodu koji mu je odneo život! (VIDEO)

Autor:

Svet

13.08.2024

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture istaklo je juče kako se nastavlja istraga o nesreći

RAMPA NA TRAJEKTU UBILA TRI MORNARA, POZNATA SU NJIHOVA IMENA! Ovako je jedan od njih pričao o brodu koji mu je odneo život! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/RTL

Strašna nesreća u trajektnom pristaništu na ostrvu Mali Lošinj odnela je živote trojice mornara. Sada su poznata i njihova imena.

U teškoj nesreći koja se u nedelju popodne dogodila u trajektnom pristaništu u Malom Lošinju poginula su tri Jadrolinijina mornara, a jedan je teško povređen.

Najveća tragedija u Jadroliniji od pogibije pomoraca tokom rata odnela je život vođi trajekta Bošku Kostoviću (56) iz mesta Vinišća i dvojici kormilara, Marku Topiću (39) iz Solina i Denisu Šariću iz Zadra

Sva trojica bili su iskusni, a pre tri godine za Slobodnu Dalmaciju prisetili su se nekoliko dogodovština iz dugačke istorije ovoga broda.

- Da ga nema, ostrvljanima nema ni života. Treba mu spomenik podignuti, kad niko ne plovi, on ide. Zato što je odličan brod i zato što ima najluđu, najbolju posadu na svetu - rekli su mornari. 

Jedan od preminulih, 56-godišnji Boško Kostović, prisetio se tada kako je pre 30 godina izbegnuta tragedija kad se veći deo broda zapalio.

- Ostarija mi je, je, ali ide to i dalje hrabro. I do tog požara i 95. godine, kad su mu promenjeni motori, nikad on nije ima kvara na njima - rekao je tada i dodao da je Lastovo tada drugi put rođeno. 

Podsetimo, prilikom rada na Jadrolinijinom trajektu Lastovo u Malom Lošinju u nedelju u poslepodnevnim satima došlo je do nesreće u kojoj su stradala tri člana posade Jadrolinije, dok je četvrti teže povređen.

Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture istaklo je juče kako se nastavlja istraga o nesreći.

S druge strane, Grad Mali Lošinj proglasio je 12., 13. i 14. avgusta 2024. godine Dan žalosti, prenedo je Večernji.hr.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading