POZNATO JE GDE SE TRENUTNO NALAZE! Otac, koji je navodno oteo devojčicu iz Bara, odveo je iz Tirane?! (FOTO)

Autor:

Svet

16.08.2024

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Ambasadi SAD u Tirani su potvrdili da je otac aplicirao u američkoj ambasadi u Albaniji da se detetu izda pasoš

POZNATO JE GDE SE TRENUTNO NALAZE! Otac, koji je navodno oteo devojčicu iz Bara, odveo je iz Tirane?! (FOTO)

Foto: Gofundme

Šestogodišnju devojčicu Zinaleu Rajan (Zynlea Ryan), koju je otac Tomas Vilijam Holenbek (Thomas William Hollenbeck) navodno kidnapovao u Baru pre tri dana, danas je iz Tirane poveo za SAD.

To je za Primorski portal potvrdila majka deteta Trejsi Šenon Lin, američka državljanka koja četvrtu godinu ima boravak u Baru.

Njen bivši nevenčani suprug, otac devojčice, je 13. avgusta ilegalno sa detetom iz Crne Gore prešao u Albaniju.

Foto: Facebook/Thomas Hollenbeck

Zinalea Rajan i njen otac Tomas Holenbek

Prema navodima majke, dete niije imalo pasoš. U Ambasadi SAD u Tirani su potvrdili da je otac aplicirao u američkoj ambasadi u Albaniji da se detetu izda pasoš.

To je uradio dan nakon što je odveo dete bez saglasnosti majke.

- Policija je obaveštena od Interpola da je devojčica iz Tirane ušla u avion za London. Sinoć su stigli u London u 22:05. To me obavestila crnogorska policija. Jutros su iz Londona poleteli za SAD. Koliko sam shvatila dobio je odobrenje da putuje sa detetom za Ameriku. Policija u Crnoj Gori se trudila, Ambasada SAD u Crnoj Gori, međutim Interpol i Ambasada SAD u Tirani su zakazali. Dali su pasoš detetu za koje su obavešteni da se potražuje. Moj plan je da budem uporna i da stupim kontakt sa ocem mog deteta, vlastima u SAD. Od svog deteta ne mogu i neću odustati. Zinalea je deo mene, mog srca, Ja sam je rodila - rekla je za Primorski portal emotivno skrhana Šenon Lin dodajući da je bila raspisana žuta Interpolova poternica.

Foto: shutterstock

Crnogorska policija

Ova potrernica se objavljuje kada dete otme jedan od roditelja.

Otac je ranije tvrdio da je njegova nevenčana supruga otela kćerku i sa njom napustila SAD odakle je došla u Crnu Goru. Majka nije obavestila oca o napuštanju SAD a sa detetom, niti je tražila njegovu saglasnost tokom trajanja postupka pred našim sudom o vraćanju deteta.

Prema informacijama koje su bile dostupne crnogorskim pravosudnim organima, majka devojčice, kada su ušle u Crnu Goru 2021. godine, imala je starateljstvo, za dete izvod iz matične knjige rođenih u kojem otac nije bio upisan.

Doneta odluka da je Tomas otac deteta

Otac nije odmah upisan po rođenju deteta već naknadno. U međuvremenu, donesena je odluka suda u SAD da je Tomas otac deteta, i da je dete povereno majci.

Doneta je odluka o načinu viđanja oca i deteta. Već tada majka i dete su bili u Crnoj Gori. U razgovoru za Primorski portal Trejsi Šenon Lin navodi da je bila žrtva nasilja od strane nevenčanog supruga.

Podsetimo, tri puta, tokom nepune tri godine, je Osnovni sud u Baru odlučivao o predlogu za vraćanje maloletnog deteta u Sjedinjene Američke Države koji je podneo otac Tomas.

Dva puta Osnovni Sud u Baru nije presudio da se dete vrati u SAD, treći put je odlučeno u korist oca. Međutim, ta presuda je u rukama sudija Višeg suda u Podgorici i još nije pravosnažna, potvrđeno je Primorskom portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading