TINEJDŽER SILOVAO DEVOJČICU (16) NA EKSKURZIJI! Tukao je i maltretirao!

Autor:

Svet

07.08.2024

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskoristio je alkoholisano stanje deteta svestan da se žrtva ne može suprotstaviti i odupreti

TINEJDŽER SILOVAO DEVOJČICU (16) NA EKSKURZIJI! Tukao je i maltretirao!

Foto: Shutterstock

Županijsko državno tužilaštvo u Splitu podnelo je predlog za izricanje kazne maloletnom Hrvatu zbog silovanja.

Sve se odigralo 16. decembra 2023. godine na ekskurziji na području Vukovarsko-srijemske županije.

Sumnja se da je maloletnik, tada star 17 godina, u hostelskoj sobi u kojoj su zajedno boravili, silovao tinejdžerku (tada stara 16 godina).

Iskoristio je alkoholisano stanje deteta svestan da se žrtva ne može suprotstaviti i odupreti.

Tužilaštvo je okončalo pripremni postupak (predmet se vodi u Splitu zbog prebivališta optuženog) i Veću mladih Županijskog suda u Splitu dostavljen je predlog za izricanje kazne maloletničkog zatvora, uz vaspitnu meru.

O visini eventualne kazne odlučiće sud, prenosi Slobodna Dalmacija.

Podsetimo, vozač autobusa kompanije iz Sarajeva E. P. (39), u sredu, 17. jula, na Autobuskoj stanici u Splitu brutalno je pretukao E. T. (28) iz Sarajeva s kojom je bio u intimnoj vezi.

Zbog ovog napada intervenisala je i policija, te je muškarac već drugog dana, 18. jula, izveden pred sudiju za prekršaje u Splitu, koji mu je izrekao uslovnu kaznu od 30 dana zatvora pod uslovom da u roku od 12 meseci ne počini novo krivično delo.

Prema dokumentima koje je „Avazu“ ustupila napadnuta devojka, koja u Splitu trenutno radi, brutalni napad desio se u autobusu, 17. jula, u 20:50 sati, kada ju je prvo verbalno napao, terajući je da izađe iz vozila.

Psovao ju je i vređao je pred svojim prijateljem, govoreći joj pogrdne reči.

Nakon što mu se obratila, govoreći: „Šta je s tobom“, on ju je uhvatio za ramena i odgurujući je psovao joj majku. Potom ju je, kako je navedeno u presudi Prekršajnoj suda u Splitu, uhvatio za kosu, povlačio je i desnom rukom udario po vratu.

Usled udarca devojka je pala na sedište, a vozač joj je seo na stomak, nakon čega se digao i ponovo počeo da je tuče, udarivši je opet po vratu, posle čega je ona pala na pod autobusa, a on ju je onda nogom udarao po stomaku.

Devojka se domogla mobilnog da pozove policiju, a on je pokušao da joj otme isti, ponovo je udarajući obema rukama po vratu.

Zbog udaraca nogom devojka je zadobila obilno materično krvarenje, površinske povrede na vratu, stomaku, donjem delu leđa i karlice, te kontuzije na leđima. Na sebi je imala vidljive povrede na nadlakticama, levoj natkolenici i ogrebotine po levoj šaci, navedeno je u lekarskom nalazu Doma zdravlja u Splitu.

Sudija je utvrdio da je vozač počinio nasilje iz člana 10. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, te mu je izrekao spomenutu kaznu.

Napadnuta devojka je kazala da, i pored svega, kompanija u kojoj radi E. P. nije disciplinski kaznila vozača. Navela je i da je vozač, iako mu se u dokumentima kao mesto stanovanja spominje Sarajevo, trenutno nastanjen u Kaknju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading