MLADIĆ (18) SKOČIO U BAZEN I SLOMIO VRAT! Majka van sebe: "Nije bilo nikog da mu pomogne"

Autor:

Svet

24.07.2024

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić je zaradio posekotinu na glavi u dužini od 30 centimetara i slomljen vratni pršljen koji će zahtevati operaciju

MLADIĆ (18) SKOČIO U BAZEN I SLOMIO VRAT! Majka van sebe: "Nije bilo nikog da mu pomogne"

Foto: Republika.rs

U nedelju, 21. jula, oko 10:35 časova dogodila se nesreća na bazenima "Terme Tuhelj", u neposrednoj blizini Zagreba u Hrvatskoj, a u kojoj je 18-godišnjak zadobio teške telesne povrede.

Naime, 18-godišnjak je došao do ivice bazena uz vidljivo postavljenu tablu "Zabranjeno skakanje u bazen" i oznakom dubinom vode od 0,90 metara, skočio u plitki deo bazena te glavom udario u dno.

Vozilom Hitne pomoći 18-godišnjak je prevezen u Opštu bolnicu Zabok gde su mu utvrđene teške telesne povrede, a potom u kliniku za traumatologiju "Sestre milosrdnice" u Zagrebu na dalje lečenje - stoji u policijskom izveštaju.

Majka tvrdi drugačije

Ipak, majka povređenog mladića tvrdi da da njen sin nije udario u dno bazena, već u mesta za sedenje koja se nalaze unutar bazena.

Kako je rekla za zagorje-international, ta sedišta nisu dovoljno dobro vidljiva.

Mladić je zaradio posekotinu na glavi u dužini od 30 centimetara i slomljen vratni pršljen koji će zahtevati operaciju.

Osim toga što je izrazito ljuta na to što su pomenuti nasloni loše označeni, kaže kako nikoga nije bilo ko bi mogao da joj pomogne.

Oglasili se rukovodioci bazena

Iz Termi Tuhelj također su se oglasili o nesreći.

"Saosećamo se sa porodicom mladića i povređenim ovog nemilog događaja. Moramo da istaknemo kako je reč o nesrećnom slučaju koji se dogodio 21. 7. 2024. u 10:35 časova na bazenima Vodenog planeta gde je mladić skočio na glavu u spoljni rekreacijski bazen te pritom povredio glavu u predelu čela. U trenutku nesreće, na bazenima u smeni imali smo osam spasioca te u je u funkciji bilo i osam bazena. Bezbednost na bazenima kao i adekvatno upravljanje higijenskim uslovima jako nam je važno, te se pridržavamo svih pravilnika i zakona o sanitarno-tehničkim i higijenskim uslovima koji su propisani za bazenska kupališta od strane Ministarstva zdravlja", navode.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading