RASISTIČKI INCIDENT USRED SPLITA: Hrvatica brutalno izvređala kinesku turistkinju, policija ostala nema (VIDEO)

Autor:

Svet

10.08.2024

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve snimke s TikToka Jutarnji list je poslao PU splitsko-dalmatinskoj koja radi detaljnu obradu slučaja.

RASISTIČKI INCIDENT USRED SPLITA: Hrvatica brutalno izvređala kinesku turistkinju, policija ostala nema (VIDEO)

Foto: TikTok/empathicweeb/Printscreen

Na TikToku je žena poreklom iz Kine objavila svoje užasno iskustvo koje je doživela dok je s momkom ovoga leta, u junu, boravila u Splitu. Naime, nju i njenog dečka je pljunula jedna žena usred prodavnice.

Ona je na društvenoj mreži podelila jedan video u kojem je opisala svoje iskustvo, a zatim i snimak na kojem se vidi žena koja ju je navodno napala.

- Najpre mi je usred prodavnice rekla da ovde nisam dobrodošla, da sam žuto govno i da nemam nikakva prava, a onda me pljunula. Žao mi je što nisam to snimila jer ko je mogao očekivati da će i se to dogoditi. Najpre mi se unela u lice na maloj distanci, dužine lakta, a onda me i pljunula - objašnjava žrtva.

@empathicweeb Replying to @luka brasi THERE IS NO FULL VIDEO BECAUSE I DID NOT EXPECT TO GET SPIT ON WHILE BEING IN A SUPERMARKET. AND MY BRAIN DID NOT REACT FAST ENOUGH TO PULL MY PHONE OUT ABD START FILMING WHILE SHE WAS INSULTING US. #splitcroatia #storytime ♬ original sound - EmpathicWeeb

Došao je moj momak koji je kupovao u drugom delu prodavnice i dao mi vlažnu maramicu da se obrišem, a onda ju je pitao zašto je to uradila. Ona je bila iznenađena i nije joj bilo jasno što je uopšte tako nešto pita.

- Zašto to pitaš, pa ja nemam problema s tobom, ti si belac, ona je žuta, to nije u redu - rekla je žena koja je napala par u Splitu.

Oni su se odlučili da odu iz prodanice, ali žena iza kase nakon što je platila proizvode.

- Pozlilo mi je, skoro sam se onesvestila, a onda smo pozvali policiju kad smo izišli van iz trgovine. Kada sam već zvala policiju, odlučila sam i snimiti dalje ponašanje ove žene prema nama - objašnajva turistkinja.

@empathicweeb The police did nothing. The employees at the supermarket did nothing. So I hope the power of the internet can do something. #notoracism #splitcroatia ♬ original sound - EmpathicWeeb

Kada su izišli napolje, nakon kraćeg razgovora ista ženska osoba je pljunula i njenog dečka govoreći mu: "Govno jedno kukavičko. Kome ćeš prijaviti? Šengenu?"

Nakon toga se rukama udara po grudima govoreći: "To je naša policija!", a potom pljuje muškarca i odlazi.

Na pitanje postavljeno u komentarima ispod objavljenog snimka, da li je policija nakon njenog poziva došla na lice mesta, Kineskinja odgovara kako se niko nije pojavio.

Sve ove snimke s TikToka Jutarnji list je poslao PU splitsko-dalmatinskoj koja radi detaljnu obradu slučaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading