HOROR! NOVO STRAVIČNO IŽIVLJAVANJE! Muškarac tukao bivšu ženu, a onda joj OVO radio na telu! JEZIVO!

Autor:

Svet

09.08.2024

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je priveden i određeno mu je zadržavanje od 72 sata

HOROR! NOVO STRAVIČNO IŽIVLJAVANJE! Muškarac tukao bivšu ženu, a onda joj OVO radio na telu! JEZIVO!

Foto: Shutterstock

Podgoričaninu A.M. osumnjičenom da je tukao bivšu suprugu i gasio cigarete po njenom telu, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, određeno je zadržavanje do 72 sata.

Iz tog tužilaštva "Vijestima" su kazali da A.M. sumnjiče da je počinio krivično delo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

- Osumnjičeni je bivšoj supruzi naneo više lakih telesnih povreda udarajući je zatvorenom šakom u predelu lica i tela i gaseći joj cigaretu na zadnjoj strani levog ramena. Navedeno lice je i ranije osuđivano za isto krivično delo - kazali su iz ODT Podgorica.

Podsetimo, S. T. (54) iz Beograda uhapšen je zbog nasilja u porodici nakon što je u pijanom stanju nekoliko meseci maltretirao svoju suprugu u njihovoj kući u Boleču.

Tokom sukoba sa suprugom, S. T. (51) je omalovažavao, psovao i pretio, a fizički je nasrnuo na nju tako što joj je stezao ruke i pretio ubistvom staklenom čašom.

Celo nasilje se odigralo u prisustvu njihove dvoje maloletne dece.

S. T. je trenutno zadržan do 48 sati, a slučaj vodi Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, prenosi Telegraf.

U Srbiji, nasilje u porodici regulisano je Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici, koji je usvojen 2017. godine. Ovaj zakon definiše nasilje u porodici kao bilo koje ponašanje koje se odvija u okviru porodice ili domaćinstva i koje može uključivati fizičko, psihičko, seksualno ili ekonomsko nasilje.

Ključne tačke Zakona

Definicija Nasilja:

Fizičko nasilje: Uključuje udaranje, šamaranje, guranje, povređivanje ili bilo koji drugi oblik fizičkog napada.
Psihičko nasilje: Obuhvata uvrede, pretnje, manipulaciju, kontrolu, izolaciju ili druge oblike psihičkog maltretiranja.
Seksualno nasilje: Uključuje bilo koji oblik seksualnog prisiljavanja ili napada.
Ekonomsko nasilje: Odnosi se na kontrolu finansijskih sredstava ili sprečavanje pristupa resursima potrebnim za život.

Zaštita i Postupak:

Hitna zaštita: Policija može odmah reagovati i izreći hitne mere zaštite, kao što su privremeno udaljavanje nasilnika iz doma.
Zaštitne mere: Sud može doneti odluke o trajnim merama zaštite koje uključuju zabranu pristupa, zabranu komunikacije i druge mere.
Prijava nasilja: Svako ko je svedok ili žrtva nasilja može prijaviti slučaj policiji ili tužilaštvu.

Kaznene Odredbe:

Krivična odgovornost: Nasilnici se mogu goniti po osnovu različitih krivičnih dela, uključujući fizičko nasilje, pretnje i druga dela koja su regulisana krivičnim zakonom.

Podrška žrtvama:

Socijalne i pravne usluge: Zakon predviđa pružanje pomoći žrtvama nasilja kroz socijalne službe, pravnu pomoć i podršku nevladinih organizacija.

Ovaj zakon ima za cilj da pruži efikasnu zaštitu žrtvama nasilja u porodici i da spreči dalje nasilne radnje kroz pravne i preventivne mere.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading