ŠOKANTNA SCENA NA OBELEŽAVANJU "OLUJE" U KNINU! Srpski sveštenik palio sveće za hrvatske branitelje?!

Autor:

Svet

05.08.2024

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ćalina je rekao da "poštuje domovinu" i da Srbi i Hrvati moraju jedni drugima pružiti ruku

ŠOKANTNA SCENA NA OBELEŽAVANJU "OLUJE" U KNINU! Srpski sveštenik palio sveće za hrvatske branitelje?!

Foto: Facebook/printscreen

Šokantna scena zabeležena je u ponedeljak na trgu u Kninu kad je počast takozvanim hrvatskim braniteljima tokom obeležavanja zločinačke akcije "Oluja" odao i pravoslavni sveštenik!

Među mnogima koji su polagali vence i palili sveće bili su i predsednik Udruženja hrvatskih branitelja pravoslavne vere iz Karlovca Ivica Jonjić i Ilija Ćalina za koga hrvatski mediji navode da je pravoslavni sveštenik iz Zagreba.

Ćalina je za Slobodnu Dalmaciju rekao da je rodom iz Like odakle je proteran tokom "Oluje" i da je sada prvi put došao u Knin.

- Pomolio sam se za večni pomen i carstvo nebesko svim hrvatskim braniteljima koji su stradali za slobodu domovine i za večni spomen i carstvo nebesko svim civilnim žrtvama, srpskim i hrvatskim, nastradalim tokom bratoubilačkog rata - rekao je đakon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ilija Calina (@ilija.calina)

Ćalina, koji ima 39 godina, navodi da je došao bez blagoslova SPC.

- Prvi sam koji je ovde ispred Srpske pravoslavne crkve, nemam blagoslov da predstavljam SPC, ali dolazim u svoje ime i jesam deo Srpske pravoslavne crkve - rekao je Ćalina koji sada živi u Zagrebu.

Ćalina je rekao da "poštuje domovinu" i da Srbi i Hrvati moraju jedni drugima pružiti ruku.

- Moramo poštovati branitelje i to je to! Da se više nikad ne ponovi. Živela Hrvatska - naglasio je đakon Ilija.

Tokom sveopštog napada na Republiku Srpsku Krajinu, koja je trajala od 4. do 7. avgusta 1991. godine, podsetimo, ubijeno je oko 2000 Srba dok je više od 220.000 proterano sa svojih vekovnih ognjišta, preneo je Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading