IMALA LJUBAVNIH PROBLEMA?! Otkriveno ime i mogući motiv samoubistva policajke

Autor:

Svet

07.08.2024

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Almedina I. je bila i uspešna rukometašica i članica ŽRK Ilidža

IMALA LJUBAVNIH PROBLEMA?! Otkriveno ime i mogući motiv samoubistva policajke

Foto: Facebook

Hronika

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) zavijena je u crno, nakon što je rano jutros sarajevska policajka počinila samoubistvo.

Reč je o mladoj policajcki, Almedini I., koja je bila izdanak poslednje generacije kadeta. Posao policajke obavljala je oko godinu.

Policajka je sinoć radila noćnu smenu. Rano jutros je otišla na lokalitet Železničke stanice u Sarajevu, te je navodno najavila da će se ubiti.

Nezvanično se saznaje da su kolege odmah stigle na Železniču stanicu te da su je satima molili i pokušavali odgovoriti od samoubistva.

Nažalost, svi njihovi napori nisu pomogli, te je policajka ispalila sebi hitac u glavu.

Takođe, nezvanično saznaju da je tragično nastradala policajka, navodno, imala ljubavnih problema. 

Na ovu vest reagovao je i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica.

- Ovo je veoma težak dan za MUP Kantona Sarajevo, a meni lično jedan od najtežih, otkako sam na poziciji ministra unutrašnjih poslova. Vest da je naša policijska službenica počinila samoubistvo me veoma potresla i duboko saosećam s bolom koji osećaju njeni najbliži. Jedan život danas je zauvek ugašen i molim sve pripadnike medija i javnost uopšte, da se prema ovom slučaju suicida odnose s dužnom pažnjom, posebno vodeći računa o emocijama porodice, prijatelja, ali i radnih kolega naše policijske službenice – kazao je Katica.

Almedina I. je pored ovog zanimanja bila i uspešna rukometašica i članica ŽRK Ilidža iz kojeg su potvrdili identitet.

- Sa velikim bolom i tugom obaveštavamo javnost i prijatelje Kluba da je naša igračica Almedina I. tragično izgubila život u dvadeset sedmoj godini života. O dženazi i ukopu naše Almedine javnost ćemo obavestiti naknadno - poručili su iz ŽRK Ilidža.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Samoubistvo je globalni problem, a prema istraživanju Svetske zdravstvene organizacije (SZO) i podacima iz 2022. godine, procenjuje se da u svetu godišnje oko 800.000 ljudi izvrši samobistvo, i to je drugi vodeći uzrok smrtnosti u populaciji stanovništva od 15 do 29 godina.

Do samoubistva često dovode stresne situacije u životu sa kojima pojedinac nije u stanju da se nosi, kao i mentalne bolesti i poremećaj ponašanja.

Od psihijatrijskih poremećaja sa samoubistvom su povezani: depresija, bolesti zavisnosti, šizofrenija, granični poremećaj ličnosti, navodi se na sajtu Ministarstvu zdravlja Republike Srbije.

Kako bi se taj broj smanjio, u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" otvorena je Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistava.

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Osobama koje razmišljaju o samoubistvu godinama je dostupna i SOS linija centra Srce, na broj 0800-/300-303, u vremenu od 14 do 23 sata, a volonterima Centra Srce možete se obratiti i mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

"Koliko god se osećali usamljeno, imajte na umu da pomoći ima", Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading