PUCALA SEBI U GLAVU IZ SLUŽBENOG PIŠTOLJA: Jezivi detalji samoubistva policajke (VIDEO)

Autor:

Svet

07.08.2024

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada policajcka je važila i za uspešnu sportistkinju.

PUCALA SEBI U GLAVU IZ SLUŽBENOG PIŠTOLJA: Jezivi detalji samoubistva policajke (VIDEO)

Foto: Avaz

A.I. mlada policajka iz MUP Kantona Sarajevo, počinila je jutros samoubistvo na peronu Železničke stanice u Sarajevu.

Samoubistvo mlade policajke, koja je prošle godine počela da radi,  šokirao je njene kolege, ali i celu bosansko-hercegovačku javnost.

Ubila se iz službenog pištolja, pucavši sebi u glavu. Pre toga je kolegama u Opštini Centar i Novo Sarajevo najavila da će se ubiti.

Međutim, dok su došli, bilo je kasno.

Mlada policajcka je važila i za uspešnu sportistkinju.

Utvrđuje se šta je bio motiv da digne ruku na sebe. 

- Molimo da o slučajevima suicida izveštavate s dužnom pažnjom i da u svojim tekstovima navodite brojeve za pomoć osobama koje razmišljaju o suicidu - navedeno je u apelu upućenom medijima iz MUP-a KS.

Video možete pogledati OVDE

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Samoubistvo je globalni problem, a prema istraživanju Svetske zdravstvene organizacije (SZO) i podacima iz 2022. godine, procenjuje se da u svetu godišnje oko 800.000 ljudi izvrši samobistvo, i to je drugi vodeći uzrok smrtnosti u populaciji stanovništva od 15 do 29 godina.

Do samoubistva često dovode stresne situacije u životu sa kojima pojedinac nije u stanju da se nosi, kao i mentalne bolesti i poremećaj ponašanja.

Od psihijatrijskih poremećaja sa samoubistvom su povezani: depresija, bolesti zavisnosti, šizofrenija, granični poremećaj ličnosti, navodi se na sajtu Ministarstvu zdravlja Republike Srbije.

Kako bi se taj broj smanjio, u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" otvorena je Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistava.

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Osobama koje razmišljaju o samoubistvu godinama je dostupna i SOS linija centra Srce, na broj 0800-/300-303, u vremenu od 14 do 23 sata, a volonterima Centra Srce možete se obratiti i mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

"Koliko god se osećali usamljeno, imajte na umu da pomoći ima", Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading