GROTLO PAKLA! NOVI SNIMCI S JADRANA! CRNOGORSKO PRIMORJE U PLAMENU! Besne veliki požari nadomak OVIH mesta! Situacija IZMIČE kontroli?! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

06.08.2024

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na mestu požara su brojne vatrogasne ekipe koje se bore s vatrenom stihijom.

GROTLO PAKLA! NOVI SNIMCI S JADRANA! CRNOGORSKO PRIMORJE U PLAMENU! Besne veliki požari nadomak OVIH mesta! Situacija IZMIČE kontroli?! (FOTO/VIDEO)

Foto: Printscreen

Kako nam javljaju novinari s lica mesta, već nekoliko dana u Crnoj Gori besne požari.

Noćas su gorela brda u blizini mesta Reževića, Rijeka Reževića i Petrovca na Moru na Crnogorskom primorju.

Prizor je bio posebno zastrašujuć zbog plamena koji je bio velikih dimenzija, koji se, kako se može videti na snimku, prostirao nekoliko kilometara dalje.

Na mestu požara su brojne vatrogasne ekipe koje se bore sa vatrenom stihijom, ali je situacija i dalje teška, a može vrlo lako da izmakne kontroli ukoliko dođe do jačeg vetra.

Foto: Printscreen

Požar u Crnoj Gori, Reževići

Podsetimo, načelnik budvanske službe zaštite i spasavanja Dragan Božović je potvrdio da se veliki požar i dalje širi na brdima iznad Reževića.

Pet ekipa vatrogasaca je raspoređeno na tri lokacije, u mestima Katun, Drobnići i Krstac, da bi se borili protiv vatrene stihije i sprečili njen dalji napredak ka naseljima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Božović je naglasio da zasad nema vetra i da ne postoji strah od širenja požara ka naseljima, ali da su vatrogasci spremni da reaguju ukoliko do toga dođe.

Važno je istaći da se požar širi na nepristupačnom terenu, što dodatno otežava borbu protiv vatre.

Foto: Printscreen

Požar u Crnoj Gori, Reževići

Napori vatrogasaca da zaustave širenje požara su od ključnog značaja s obzirom na to da se vatra brzo širi i da je teren na kom se požar nalazi teško pristupačan. Vatrogasne ekipe su na terenu, spremne da deluju u slučaju da se požar približi naseljima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podsetimo, načelnik Službe zaštite i spasavanja Budve Dragan Božović poslao je u ponedeljak dopis da se u gašenju požara uključi i avion.

Veliki požar buktao je u ponedeljak na Paštrovskoj gori. Vatra je zahvatila brdo iznad Reževića i proširila se do Petrovca.

Foto: Printscreen

Reževići, Crna Gora

Prethodnih dana bilo je požara i u Sutomoru i kod Podgorice, na brdu Gorica, gde je izbio požar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading