UZBUNA KOD BUDVE! HITNO POTREBAN AVION! Izbio ogroman požar, vatra GUTA sve pred sobom! Ova mesta su u opasnosti?! (VIDEO)

Autor:

Svet

05.08.2024

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gust dim se širi svuda i nošen vetrom dolazi do Reževića

UZBUNA KOD BUDVE! HITNO POTREBAN AVION! Izbio ogroman požar, vatra GUTA sve pred sobom! Ova mesta su u opasnosti?! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Budve Dragan Božović poslao dopis da se u gašenju požara uključi i avion.

Veliki požar bukti na Paštrovskoj gori. Vatra je zahvatila brdo iznad Reževića i proširila se do Petrovca.

 

 

 

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Budve Dragan Božović kazao je da gori na vrhu brda na potezu od Reževića do Petrovca, iznad sela Medigovići.

- Na licu mesta su četiri ekipe, vatra ne ide ka naseljenom delu. Vetar duva, ukoliko tako bude i večeras moguće da se požar spusti. Pratimo situaciju i delujemo gde je to moguće, jer je nepristupačan teren - kazao je Božović "Vijestima" navodeći da je poslao dopis da se u gašenju požara uključi i avion.

 

 

 

Gust dim se širi svuda i nošen vetrom dolazi do Reževića.

Podsetimo, na području Podgorice u mestu Fundina izbio je požar pre nekoliko dana, potvrdio je Portalu RTCG v.d. komandira Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Zdravko Blečić. Požar na Fundini izbio je oko 20 sati 31. jula.

Blečić je tom prilikom apelovao na građane da očiste dvorišta od biljnog rastinja i svake druge gorive materije, u prečniku od najmanje deset metara, kako bi se izbegla opasnost zapaljenja objekata sa otvorenog prostora, preneo je Tanjug.

Takođe, na Golom brdu u Sutomoru, dan ranije, 30. jula oko 18 časova, izbio je požar koji je zahvatio deo šume i sitno rastinje.

Vatrena stihija bila je vidljiva i iz Bara, a snimci na kojima se vidi kako vatra bukti deljeni su na društvenim mrežama, izazivajući zabrinutost i strah među stanovnicima.

Dok su se vatrogasci borili s vatrom, na Instagram stranici 192.rs podeljen je snimak na kojem se vidi grupa ljudi koja igra kolo na šetalištu, dok se u pozadini vidi vatra koja guta šumu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading