STRAVIČAN POŽAR I DALJE DIVLJA KOD BUDVE: Plamen se širi, pet vatrogasnih ekipa se BORI SA STIHIJOM (FOTO)

Autor:

Svet

06.08.2024

00:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija je i dalje van kontrole

STRAVIČAN POŽAR I DALJE DIVLJA KOD BUDVE: Plamen se širi, pet vatrogasnih ekipa se BORI SA STIHIJOM (FOTO)

Foto: printscreen/instagram/192_rs

Načelnik budvanske Službe zaštite i spasavanja, Dragan Božović, potvrdio je da se veliki požar i dalje širi na brdima iznad Reževića. Pet ekipa vatrogasaca je raspoređeno na tri lokacije u mestima Katun, Drobnići i Krstac kako bi se borili protiv vatrene stihije i sprečili njen dalji napredak ka naseljima. Božović je naglasio da za sada nema vetra i da ne postoji strah od širenja požara ka naseljima, ali da su vatrogasci spremni da reaguju ukoliko do toga dođe. Važno je istaći da se požar širi na nepristupačnom terenu, što dodatno otežava borbu protiv vatre.

Stanje na terenu

Fotografije sa lica mesta jasno pokazuju brzo širenje požara, dok se vatrogasne ekipe trude da obuzdaju vatrenu stihiju. Nažalost, situacija je i dalje van kontrole, a nepristupačan teren dodatno otežava napore vatrogasaca.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Napori da se zaustavi širenje požara

Napori vatrogasaca da zaustave širenje požara su od ključnog značaja, s obzirom na to da se vatra brzo širi i da je teren na kome se požar nalazi teško pristupačan. Vatrogasne ekipe su na terenu, spremne da deluju u slučaju da se požar približi naseljima.

Spremnost za reakciju

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kako se požar i dalje širi na brdima iznad Reževića, vatrogasne ekipe ostaju angažovane na terenu, boreći se sa teškim uslovima i nepristupačnim terenom. Spremnost za reakciju i angažovanje vatrogasaca su od suštinskog značaja u situacijama poput ove, te se nadamo da će njihovi napori uskoro dovesti do kontrole nad požarom.

Podsetimo, načelnik Službe zaštite i spasavanja Budve Dragan Božović poslao je u ponedeljak dopis da se u gašenju požara uključi i avion.

Veliki požar buktao je u ponedeljak na Paštrovskoj gori. Vatra je zahvatila brdo iznad Reževića i proširila se do Petrovca.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading