UŽAS! Kuća izgorela do temelja! U njoj se nalazile dve osobe!

Autor:

Svet

04.08.2024

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U gašenju požara učestvovalo je pet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila

UŽAS! Kuća izgorela do temelja! U njoj se nalazile dve osobe!

Foto: printskrin/instagram/192_rs

U selu Glibaći kod Pljevalja u Crnoj Gori danas je do temelja izgorela kuća, ali u požaru nije bilo povređenih.

Kako prenose podgoričke Vijesti, još nije poznat uzrok požara u selu Glibaći, a izgorela kuća je vlasništvo Dragana i Radoša Zukovića.

U trenutku izbijanja požara u kući su se nalazile dve osobe koje su uspele bezbedno da napuste kuću, pre nego što je vatra zahvatila prostorije u kojima su spavali.

U gašenju požara učestvovalo je pet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila, piše Tanjug.

Podsetimo, na gradilištu u Pljevljima došlo je nedavno do tragičnog incidenta u kojem je radnik po imenu R.D. izgubio život nakon što se na njega obrušila velika količina zemlje.

Prema izveštaju "PV informera", R.D. je bio angažovan na gradilištu poslovnog objekta kada se nesreća dogodila. Na mesto nesreće brzo su stigli pripadnici Centra bezbednosti Pljevlja, Hitne medicinske pomoći i Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja.

Nezvanično izveštavanje navodi da je R.D. bio geometar na koga se srušila velika količina zemlje, delimično ga zatrpavajući.

Dežurni lekar Hitne medicinske pomoći konstatovao je smrt na mestu. Policija je obezbeđivala gradilište dok nije stigao dežurni tužilac kako bi se obavio uviđaj, prema informacijama RTCG.

Ako ste svedok ili prvi na licu mesta gde se dogodila nesreća u kojoj je neko zatrpan zemljom, važno je da odmah preduzmete sledeće korake kako biste pomogli:

Pozovite hitnu pomoć: Prvo i najvažnije, odmah pozovite lokalnu hitnu službu (broj za hitne intervencije) kako bi stručni tim mogao brzo stići na mesto nesreće.

Ne paničite: Ostanite smireni kako biste mogli jasno da procenite situaciju i pružite tačne informacije dispečeru hitne pomoći.

Obezbedite sigurnost: Ako je moguće, osigurajte da nema dalje opasnosti po život osobe koja je zatrpana. Ako postoji opasnost od daljeg urušavanja ili drugih nepredviđenih događaja, udaljite se na bezbednu udaljenost.

Ne pokušavajte sami da uklanjate zemlju: Pokušajte da ostanete na površini i ne pokušavajte sami da uklonite zemlju ili materijal koji je zatrpio osobu, jer to može izazvati dodatne povrede ili otežati situaciju.

Ostanite uz osobu: Ako ste u mogućnosti, ostanite u blizini zatrpane osobe i pružite moralnu podršku dok ne stigne stručni tim za spašavanje.

Pratite uputstva hitne pomoći: Kada hitna pomoć stigne na mesto nesreće, pratite njihova uputstva i pomozite koliko god možete u koordinaciji spasilačkih napora.

Važno je da se pridržavate procedura i da ne preuzimate rizik koji može otežati situaciju. Hitna pomoć ima obučene stručnjake i opremu potrebnu za sigurno izvođenje spasilačkih operacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading