HAOS NA RECI KOD PLJEVALJA! Bolestan muškarac teško pokretan, mokar i promrzao ostao zaglavljen nakon nevremena

Autor:

Svet

05.08.2024

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spasilačke ekipe uložile nadljudske napore da spasu jadnog čoveka.

HAOS NA RECI KOD PLJEVALJA! Bolestan muškarac teško pokretan, mokar i promrzao ostao zaglavljen nakon nevremena

Foto: MUP Srbije

Prava drama odigrala se sinoć u mestu Krakalice kod Pljevalja, na reci Ćehotini. Jedan ribar je zbog bolesti, ali i zbog porasta vodostaja reke nakon nevremena, ostao zaglavljen sa druge strane reke i nije mogao samostalno da se vrati na sigurno.

Na lice mesta odmah su upućene spasilačke ekipe.

- Uz pomoć dvojice ribara uspeli smo da lociramo lice kome je bila potrebna pomoć. Uz pomoć neophodne opreme prešli smo na drugu stranu reke, i pronašli ga. Ribar je bio teško pokretan, mokar i promrzao. Uspeli smo da ga prebacimo preko reke, do ribarske kućice nakon čega ga je preuzela rodbina - kažu za RINU u Službi zaštite i spašavanja Pljevlja.

Osim ove akcije gde su još jednom pokazali svoju hrabrost i požrtvovanost, pljevaljski vatrogasci prethodnih dana imali su pune ruke posla jer je usled nevremena i jake grmljavine na teritoriji Pljevalja izbilo nekoliko požara.

Osim na teritoriji Kotora gde je udar groma u stenu izazvao šumski požar, grom je izazvao i pravi haos u selu Borovica kod Pljevalja. Nakon udara u štalu koja je deo jednog porodičnog domaćinstva, došlo je do velikog požara. Na lice mesta odmah su upućene vatrogasno-spasilačke ekipe.

- Požar je gasilo pet vatrogasaca sa jednim vozilom, a kako je bila potrebna velika količina vode, ona je deset puta dopremena na lice mesta. Uspeli smo da lokalizujemo plamen, da spasimo donji sprat i deo uz objekat. U požaru je izgorelo 2.000 bala sena koje su se nalazile na spratu - kaže za RINU Bogdan Bojović komandir Službe zaštite i spašavanja Pljevlja.

Osim u selu Borovica, još jedan veliki požar tokom jutarnjih sati izbio je u selu Glibaći, kada je vatrena stihija progutala kuću do temelja.

Prema nezvaničnim informacijama unutra je bilo dvoje ljudi, koje je probudio dim i koji su na vreme izašli napolje. Međutim, kako je to selo poprilično udaljeno od Pljevalja kuća je nažalost izgorela i pored intervencije vatrogasaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading