IZREČENA KAZNA MALOLETNOJ ĆERKI (14) SAŠE KULIŠIĆA: Sa majkom planirala ubistvo oca u Doboju - sipala mu tablete u limunadu

Autor:

Svet

02.08.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majci preti doživotna!

IZREČENA KAZNA MALOLETNOJ ĆERKI (14) SAŠE KULIŠIĆA: Sa majkom planirala ubistvo oca u Doboju - sipala mu tablete u limunadu

Foto: INSTAGRAM / DRUSTVENE MREZE

Postupak protiv A.K. vođen je u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa decom i maloletnicima u krivičnom postupku.

Osnovni sud u Doboju izrekao je vaspitnu meru upućivanja u vaspitno-popravni dom maloletnoj A.K. (14) iz Doboja zbog saučesništva u ubistvu svog oca Saše Kulišića, za koje su optuženi njena majka Andrea Kajganić i majčin prijatelj Dražen Lazarević.

Postupak protiv A.K. vođen je u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa decom i maloletnicima u krivičnom postupku.

”Postupak je pravosnažno okončan i maloletnoj je izrečena vaspitna mera upućivanja u vaspitno-popravni dom”, rekla je sekretar Osnovnog suda u Doboju Danijela Bijeljanić.

Prema zakonu, maloletnik u vaspitno-popravnom domu može ostati najmanje šest meseci, a najduže četiri godine. S tim da sud na svakih šest meseci razmatra da li postoje osnovi za obustavu izvršenja ove mere ili za njenu zamenu nekom drugom vaspitnom merom.

Majka maloletnice Andrea Kajganić i Lazarević optuženi su za teško ubistvo na svirep ili podmukao način za koje je zaprećena kazna od najmanje deset godina ili doživotni zatvor.

U optužnici se navodi da su, po dogovoru i sa razrađenim planom, zajedno sa A.K. Kulišića 30. januara omamili tabletama ”Treana”. Maloletnica je tablete preuzela od Lazarevića, da bi ih potom usitnila i pomešala s vodom. U večernjim časovima od te vode je napravila limunadu koju je ocu dala da popije, kako bi ga omamili, uspavali i onemogućili da pruža otpor.

Nakon što su tablete počele da deluju A.K. je obavestila majku i Lazarevića da Kulišić črvsto spava, pa su oni s dva iznajmljena automobila došli pred kuću.

”Ušli su u kući i maloletnoj A.K. rekli da ide u dnevni boravak i da zatvori vrata. Andrea i Dražen su ušli u sobu u kojoj je spavao Saša nakon čega su mu zadali nekoliko udaraca u predelu glave. Potom su mu zajedno sivom lepljivom trakom oblepili glavu, usta i oči. Konopcem su mu vezali ruke na leđima i oblepili ih trakom oko zglobova. I noge su vezali konopcem, a zglobove oblepili trakom. Tako onesposobljenog Kulišića su izneli iz kuće i stavili u gepek ”pežoa”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Dražen ”renoom” krenuo ka Preslici, a Andrea ”pežoom”.

”Dolasko do izletišta Preslica Andrea je ”pežo” odvezla uzbrdo i zaustavila vozilo u 1.39 časova, u blizini bazena za vodu. Iz gepeka su izvadili Kulišića kojeg su vukli do nizbrdice i ostavili na zemlji, a potom mu zajedno nožem zadali četiri ubodne rane usled kojih je preminuo”, pojašnjava se u otpužnici.

Nakon zločina Andrea i Dražen su pobegli, i ona je ”pežoom” krenula u Banjaluku gde je iznajmila stan, dok se Dražen vratio do kuće Kulišića gde se pozdravio sa maloletnom A.K., te je izvesno vreme boravio u stanu Andreine sestre V.M. Ujutro je ”renoa” parkirao na parkingu i ”mercedesom” se uputio u Banjaluku.

”Prema dogovoru i planu maloletna A.K. je u jutarnjim satima nazvala kuma D.B. i rekla mu da tate nema kod kuće, ali da su njegove lične stvari u kući i da je krevet krvav”, navodi se u optužnici.

Kajganićeva i Lazarević su pred sudijom za prethodno sasalušanje negirali krivicu i početak suđenja će im naknadno biti zakazan, prenosi banjalučka Alternativna tv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading