DRAMATIČNA SITUACIJA! VELIKI POŽAR IZBIO KOD MOSTARA! Širi se prema OVOM mestu! Neeksplodirane naprave iz RATA prave veliki problem!

Autor:

Svet

27.07.2024

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takođe, još jedan požar izbio je i u mestu Blaga

DRAMATIČNA SITUACIJA! VELIKI POŽAR IZBIO KOD MOSTARA! Širi se prema OVOM mestu! Neeksplodirane naprave iz RATA prave veliki problem!

Foto: ST/Tamara Pavišić

Veliki požar izbio je danas posle podne u mestu Bačevići kod Mostara i širi se prema mestu Jasenica.

Stanje je alarmantno jer se požar velikom brzinom širi od kasarne prema naseljima, saopšteno je iz PVP (Profesionalna vatrogasna jedinica) Mostar, navodi internet magazin bljesak.info.

Na terenu je šest vozila sa više od 20 ljudi, teren je nepristupačan, a poseban problem stvaraju i neeksplodirane naprave za koje se pretpostavlja da ih još ima na tom području.

- Gašenje će sigurno trajati još satima, nadamo se da ćemo uspeti da ugasimo požar tokom noći - kazali su za bljesak.info, prenosi Tanjug.

Takođe, još jedan požar izbio je i u mestu Blaga. Vatrogasci i na tom području primarno pokušavaju da spreče širenje požara prema kućama.

Podsetimo, juče je u poslepodnevnim satima područje Hercegovine pogodio zemljotres, potvrdio je EMSC. Epicentar je bio kod Mostara, prenosi Srpskainfo.

Nije bilo nikakvih dodatnih podataka o jačini zemljotresa i eventualnoj šteti koju bi mogao da prouzrokuje ovaj zemljotres, prenele su Nezavisne novine.

Isto tako, početkom juna meseca zemljotres jačine 3,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je BIH, saopštio je tada Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Epicentar zemljotresa bio je 17 kilometara zapadno od Mostara i 5 kilometara južno od Širokog Brijega, na dubini od 7 kilometara.

Zemljotresi u ovoj regiji su veoma česti, a sada tokom vrelih dana su aktuelni i požari zbog visokih vrućina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading