PAHOKIJU ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR: U Daruvaru Dan žalosti!

Autor:

Svet

24.07.2024

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od žrtava je bila i majka ubice.

PAHOKIJU ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR: U Daruvaru Dan žalosti!

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ NIKOLA BLAŽEKOVIĆ, Društvene mreže

Mali grad Daruvar i Bjelovarsko-bilogorska županija su u žalosti nakon tragičnog masakra u domu za starije koji je rezultirao gubitkom šest života. Danas je proglašen Dan žalosti.

U pakračkoj bolnici, četiri osobe nastavljaju da primaju medicinsku negu nakon strašnog maskra.

Marina Major, direktorka bolnice, potvrdila je da je jedan pacijent i dalje u kritičnom stanju i trenutno se nalazi na intenzivnoj nezi. Otpornost preživelih je očigledna, s obzirom da su troje starije osobe, a jedna je mlađeg uzrasta.

- Svih četvoro su još u bolnici, jedan pacijent je i dalje u životnoj opasnosti, nalazi se u jedinici intenzivnog lečenja, ostali su stabilno - rekla je u sredu načelnica Opšte županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana Marina Major.


 U Daruvaru, zastave su spuštene na pola koplja na zgradi gradske uprave, kao i na raznim drugim institucijama i zgradama u okolini. Ubica je okrutno ubio i svoju majku, stanovnika i zaposlenog u domu za starije.

Osumnjičeni počinilac, penzionisani vojni policajac Krešimir Pahoki, suočava se sa ozbiljnim optužbama, uključujući femicid i višestruka ubistva. Nakon zahteva Državnog tužilaštva u Bjelovaru, zadržan je u pritvoru na 30 dana. Istraga je takođe otkrila zabrinjavajuće incidente u prošlosti, uključujući posedovanje ilegalnog oružja i prethodne susrete sa organima reda u vezi sa javnim neredima i porodičnim nasiljem.

U svetlu novih informacija koje ukazuju na prethodne pretnje koje je izrekao napadač, ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović je najavio ponovnu procenu slučaja. 

(Jutarnji list)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading