KAZNE ZA OVO SU OGROMNE! Poznata influenserka uradila NEDOZVOLJENU STVAR na plaži! (FOTO)

Autor:

Svet

20.07.2024

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravo je za ovakve prestupe zakonodavac predvideo rigorozne kazne

KAZNE ZA OVO SU OGROMNE! Poznata influenserka uradila NEDOZVOLJENU STVAR na plaži! (FOTO)

Foto: Instragam / Martina Vuletić

Opasnost od požara je na maksimumu, stoga niko razumne glave ne pali vatru na otvorenom prostoru, ali ne i zagrebačka plesačica i influenserka, 29-godišnja Martina Vuletić, koja je sama ili uz nečiju pomoć nonšalantno zapalila vatru na plaži ostrva Krka, samo kako bi se fotografisala i objavila to na Instagramu.

Podsetimo, do 1. oktobra 2024. godine, zbog povećane opasnosti za nastajanje i brzo širenje požara ZABRANJENO je svako paljenje vatre na otvorenom, upotreba pirotehničkih sredstava kao i svake druge radnje koje mogu dovesti do nastajanja požara a time ugrožavanja ljudi i imovine i velikih materijalnih šteta.

Ugrožavanje života i imovine za lajk?

Influenser bi na hrvatskom jeziku trebalo da znači "uticajna osoba", a uticati na mlade porukama da je ok paliti vatru na otvorenom prostoru u vreme kad je dovoljna mala sitnica da se stvari otmu kontroli, je apsolutno pogrešno i naposletku protivzakonito.

Vuletićka je objavila i fotografiju gde pozira pri paljenju vatre.

Podsetimo se samo nakratko još jednog influensera kojeg je razotkrio Morski hr, jer je dizao dron dok su kanaderi na Murteru pokušavali da ugase požar, a sve kako bi objavio fotografije na Instragamu.

Upravo je za ovakve prestupe hrvatski zakonodavac predvideo rigorozne kazne.

Šta je sve zabranjeno?

Loženjem vatre na otvorenom prostoru smatra se upotreba vatre van zatvorenih odnosno pokrivenih prostora, posebno: spaljivanje suve trave, korova, biljnog otpada, grmlja, gustog šumskog rastinja (šiblja) i šikara; spaljivanje papira, smeća i otpadaka, improvizovani roštilji, logorske vatre i sl. Prema Zakonu o zaštiti od požara.

Kazne su ogromne. Prema Zakonu o zaštiti okoline "novčanom kaznom u iznosu od 1.990 do 19.900 evra ili kaznom zatvora do 60 dana kazniće se za prekršaj fizička osoba koja izazove požar. Osoba koja izazove požar iz nehata kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 260 do 1.990 evra.

Kazne i za neprijavljivanje požara

U slučaju da ne prijavite nastanak požara, kazna iznosi od 130 do 1.990 evra. To se odnosi i na onemogućavanje inspektora ili druge ovlašćene osobe u obavljanju svog posla, kao i na nepostupanje u skladu s naredbama ili zahtevima inspektora.

Kao i kod saobraćajnih nesreća, ako ne postupite prema planu zaštite od požara (ne pristupite otklanjanju neposredne opasnosti - gašenju požara - ili o tome ne obavestite vatrogasce, policiju ili Centar 112), propisana kazna je od 260 do 1.990 evra.

(Republika/Morski.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading