RIBARSKI BROD UDARIO U PUTNIČKI, A BRODIĆ U OBALU, IMA POVREĐENIH: Dve drame za kratko vreme, hitno se oglasili nadležni

Autor:

Svet

12.07.2024

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvoje članova posade brodića povređeni su nakon udara u obalu

RIBARSKI BROD UDARIO U PUTNIČKI, A BRODIĆ U OBALU, IMA POVREĐENIH: Dve drame za kratko vreme, hitno se oglasili nadležni

Foto: pixabay.com

U četvrtak, 11. jula oko 21.30 sati, dogodila se pomorska nesreća kada je ribarski brod pramcem udario u putnički brod na vezu u Luci Gruž, javlja hrvatsko ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.

Dojava o pomorskoj nesreći u Lučkoj kapetaniji Dubrovnik primljena je nedugo nakon vanrednog događaja, usled čega su službenici Kapetanije izašli na poziciju te utvrdili kako nema povređenih niti zagađenja mora.

Preliminarnim uviđajem ustanovljeno je kako je prilikom manevra u gruškoj luci ribarski brod, zbog trenutno nepoznatog tehničkog kvara, udario pramcem u desnu bočnu oplatu putničkog broda koji se u trom trenutku nalazio na vezu, bez putnika i članova posade.

Ribarski brod u vlasništvu je domaće pravne osobe i na njemu je boravilo pet članova posade dok je putnički brod u vlasništvu Jadrolinije d.o.o. i plovi na brzo-brodskoj liniji 9811S Dubrovnik – Korčula – Hvar – Bol – Split. Linija je zbog novonastale situacije privremeno u prekidu te će se uspostaviti ponovo danas, zamenskim dvotrupcem s polaskom iz Splita u 15.30 sati.

Dvoje povređenih na Krku

Dvoje članova posade brodića povređeni su nakon udara u obalu uvale Peškera, kod mesta Voz na otoku Krku, a prijava je primljena sinoć, 11. jula u 23.03 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC112. Iz MRCC Rijeka na mesto nesreće angažovani su radnici Hitne medicinske pomoći Krk, koji su dvoje povređenih državljana Republike Hrvatske preuzeli u zdravstveno postupanje prema riječkome KBC-u.

Na mestu nesreće nije uočeno zagađenja mora, brodić je vezan i osiguran do trenutka odsukavanja, a uviđajne radnje o uzrocima nesreće nastavljaju se u nadležnosti Lučke kapetanije Rijeka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading