"VIDOVDANE, MOJ OČINJI VIDE, ŽIVELA CRNA GORA!" Mandić PRESREĆAN! Završena rasprava u Skupštini CG o Predlogu rezolucije o Jasenovcu

Autor:

Svet

28.06.2024

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crna Gora će biti prva država koja je usvojila rezoluciju o genocidu u Jasenovcu

"VIDOVDANE, MOJ OČINJI VIDE, ŽIVELA CRNA GORA!" Mandić PRESREĆAN! Završena rasprava u Skupštini CG o Predlogu rezolucije o Jasenovcu

Foto: Youtube/Skupština Crne Gore

Rasprava o Predlogu rezolucije o genocidu u Jasenovcu, koja je u međuvremenu amandmanima ZBCG preimenovana u "Rezoluciju o genocidu i sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen" u Skupštini Crne Gore je završena, a glasanje o ovom dokumentu se očekuje.

Zaključujući raspravu o ovom predlogu predsednik parlamenta Mandić, kao predlagač, ponovio je da će Crna Gora biti prva država koja je usvojila rezoluciju o genocidu u Jasenovcu.

- Danas radimo veliku stvar glasajući za ovu rezoluciju. Pomerićemo Crnu Goru korak napred od onog dna, gde su nas doveli ovi koji su zarobili državu vezama sa organizovanim kriminalom. Videli ste gde su završili bivši čelnici pravosuđa - rekao je Mandić.

On je naveo da su se i pre 1918. godine u Crnoj Gori na Vidovdan donošene važne odluke.

Rekao je da njihovoj generaciji, koja se ne bavi švercom, pripala čast da pomeri Crnu Goru korak napred.

- Uz sve povike koje saopštava opozicija, ali parlament je takav, uz sve proteste, moram reći "Vidovdane, moj očinji vide", ovo je ono što treba da bude osnova na kojoj će se zidati bolja i poštenija Crna Gora, pa kako god ko o tome misli. Ovo je većinska Crna Gora. Živela Crna Gora - rekao je Mandić.

Poslanik PES-a Miodrag Laković rekao je da neće glasati za Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, te da će tada napustiti salu, čime se pridružio klubu poslanika opozicionog DPS, njihovih satelita i GP Ura, prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading