DODIKU DOZLOGRDILO, TRESNUO PESNICOM O STO! Poslao OZBILJNO upozorenje, Amerikanac je PRETERAO, ne piše mu se dobro?!

Autor:

Svet

05.07.2024

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodik je jasno istakao da takvo ponašanje neće biti tolerisano, te da će biti preduzete određene mere ukoliko se pritisak nastavi

DODIKU DOZLOGRDILO, TRESNUO PESNICOM O STO! Poslao OZBILJNO upozorenje, Amerikanac je PRETERAO, ne piše mu se dobro?!

Foto: Dragan Kadić

Predsednik Republike Srpske i lider SNSD Milorad Dodik danas je izneo pretnju proterivanjem američkog službenika iz Banjaluke, za koga tvrdi da obilazi banke i vrši pritisak na preduzeća.

Dodik je istakao da će američki službenik biti upozoren, ali da će u suprotnom biti proteran iz Banjaluke, bez obzira na njegovu diplomatsku poziciju.

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Milorad Dodik

Pritisak na lokalne izbore u BiH

Sednica Predsedništva i Izvršnog komiteta SNSD-a održana je povodom predstojećih lokalnih izbora u BiH.

Dodik je naglasio da će SNSD ostati jedinstven i neće popustiti pod pritiscima spolja, uključujući i uvođenje američkih sankcija.

On je istakao da pokušaji nametanja atmosfere kazne i progona neće proći, te da će SNSD ostati kompaktan i odlučan u svojim političkim ciljevima.

Aktivnosti američkog službenika

Prema informacijama koje Milorad Dodik ima na raspolaganju, šef američke kancelarije obilazi banke i preduzeća, vrši pritisak na njih i pokušava da destabilizuje situaciju.

Dodik je jasno istakao da takvo ponašanje neće biti tolerisano, te da će biti preduzete određene mere ukoliko se pritisak nastavi.

Foto: Printscreen/Pink

Milorad Dodik

Reakcija na pretnje i pritiske

Dodikova izjava dolazi u kontekstu povećanih napetosti između Republike Srpske i Sjedinjenih Američkih Država, a takođe i uoči lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini.

Predsednik Republike Srpske odlučno ističe da će se suprotstaviti pritiscima spolja i da će nastaviti da se zalaže za politiku koju smatra ispravnom, bez obzira na eventualne posledice ili sankcije.

Milorad Dodik je jasno stavio do znanja da će Republika Srpska i SNSD ostati čvrsti u svojim političkim stavovima, te da neće dozvoliti mešanje spoljnih faktora u unutrašnje političke procese.

Pretnja proterivanjem američkog službenika iz Banjaluke predstavlja jasan signal o odlučnosti vlasti u Republici Srpskoj da se suprotstavi bilo kakvim pritiscima koji dolaze iz inostranstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading