HAOS U SPLITU: Gradom odjekuju sirene hitnih službi, semafori ne rade, struja nestala i u delovima BiH i Albanije (VIDEO)

Autor:

Svet

21.06.2024

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim Splita, prema dojavama, bez struje su ostali Omiš, Makarska, Dubrovnik, Zadar i brojna ostrva.

HAOS U SPLITU: Gradom odjekuju sirene hitnih službi, semafori ne rade, struja nestala i u delovima BiH i Albanije (VIDEO)

Foto: pixabay.com

Gotovo cijelo područje Crne Gore ostalo je bez struje, saopšteno je u petak iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS). 

Kako je iz te kompanije navedeno, problem je ispad na mreži crnogorskog elektroprenosnog sistema, ali se ne navodi kada bi problem mogao biti rešen. 

List Pobjeda piše da je izbio požar na jednom dalekovodu i da se ne zna kada će problem biti rešen.

Crnogorski mediji navode da struje nema ni u delovima Bosne i Hercegovine i Albanije

U petak oko 12 sati gotovo cela je Dalmacija ostala bez struje, od Zadra do Dubrovnika. U Splitu, ali i drugim mestima i gradovima ne rade semafori, kroz grad se konstantno čuju sirene hitnih službi.

 

Osim Splita, prema dojavama, bez struje su ostali Omiš, Makarska, Dubrovnik, Zadar i brojna ostrva. 

Još uvek nije jasno što se tačno dogodilo, no pojavila se informacija da je elektrosistem u Dalmaciji kolabirao zbog kvara sistema u Crnoj Gori. 

U Hrvatskoj su danas tropske temperature, očekuje se vrhunac toplotnog talasa a još juče su zabeležene rekordne temperature za ovo doba godine.

Podsećamo, Astronomsko društvo "Ruđer Bošković" saopštilo je da je na severnoj Zemljinoj polulopti leto počelo u 22 sata i 50 minuta. Istovremeno, za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti započela je zima. Ovaj trenutak označava početak promene godišnjih doba i donosi sa sobom različite vremenske prilike.

Leto je najduže godišnje doba, a jedan od razloga za to leži u elipsoidnoj putanji Zemlje oko Sunca. Ova putanja nije savršeno kružna, što uzrokuje da se Zemlja u ovom periodu kreće nešto sporije. Kao rezultat toga, dobijamo nekoliko dodatnih dana da uživamo u toplim letnjim danima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading