Ovo je u Sarajevu ubijeni Anel Kršo

Autor:

Svet

10.06.2024

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pucnjava se dogodila na na Vilsonovom šetalištu.

Ovo je u Sarajevu ubijeni Anel Kršo

Foto: Facebook

U pucnjavi na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu ubijen je Anel Kršo, saznaje portal "Avaza".

U njega je pucao Nihad Sarajkić, koji je ispalio najmanje 16 metaka.

- Oko 16.50 sati, u Vilsonovom šetalištu, područje općine Centar, došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Tom prilikom smrtno je stradao jedan muškarac, čiju je smrt na mjestu događaja konstatovao ljekar Zavoda hitne medicinske pomoći. Muškarac koji je upotrijebio oružje je pod kontrolom policije - saopćeno je ranije iz MUP-a KS.

Obavešten je dežurni tužilac KTKS.

Podsetimo, u centru Sarajeva je 1. juna došlo do pucnjave u kojoj je ranjen Amir Pašić Faćo, koji je poznat policiji po brojnim krivičnim delima.

Na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama, može se videti kako su Pašiću povređeni glava, ruka i noga.

Foto: Facebook

Anel Kršo

Brzom intervencijom policijskih službenika privedene su dve osobe, Suad Jasika i Mustafa Mesihović, koje su osumnjičene za pokušaj likvidacije Pašića.

Prema prvobitnim informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, incident se dogodio u ulici Vladislava Skarića, u neposrednoj blizini hotela Evropa.

U ovom delu grada nalazi se veliki broj pripadnika policije, ali i službenici hitne pomoći. Više informacija će biti poznato nakon obavljenog uviđaja.

Policija je odmah reagovala na pucnjavu i uspela da privede osumnjičene osobe. Očekuje se da će istraga o ovom slučaju doneti više informacija o motivima napada i okolnostima koje su dovele do pucnjave u centru Sarajeva.

Amir Pašić Faćo je već bio poznat policiji po brojnim krivičnim delima, što ukazuje na to da je ovaj slučaj deo šire slike kriminalnih aktivnosti u kojima je on bio involviran.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading