"PREDAJE NAŠOJ DECI, STRAŠNO JE AKO SE DOKAŽE DA JE NARKOMAN": Meštani Srbca ogorčeni nakon vesti da je uhapšen sveštenik

Autor:

Svet

01.06.2024

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeno je 19 osoba iz Banjaluke, među njima i sveštenik crkve u Srbcu.

"PREDAJE NAŠOJ DECI, STRAŠNO JE AKO SE DOKAŽE DA JE NARKOMAN": Meštani Srbca ogorčeni nakon vesti da je uhapšen sveštenik

Foto: shutterstock

Ilustracija

U policijskoj akciji "Eskadron" uhapšeno je 19 osoba iz Banjaluke, osumnjičenih za krivično delo neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga. Tokom akcije zaplenjeno je oko 900 grama belog praha nalik kokainu, oko 1,1 kilogram marihuane, i 35.000 KM. Među uhapšenima je i sveštenik crkve u Srbcu, za koga se sumnja da je kupovao narkotike. Meštani tvrde da je u parohiju došao pre nekoliko godina i da do sada nisu čuli ništa loše o njemu.

On je tu tri, četiri godine. Nismo čuli ništa loše o njemu. Dođe, sveti nam vodicu, ali ako je tačno da se drogirao, onda je to mnogo ozbiljnije. On predaje veronauku našoj deci, strašno je, ako se dokaže, da im je narkoman predavao to je skandal - kaže meštanka Srbca, prenosi Alo. 

Sveštenik Petko V. (42) iz Srpca je, prema navodima iz istrage, u više navrata kupovao kokain, čak i na crveno slovo tokom pravoslavnih praznika kao što su Nikoljdana i Jovanjdana. On je tokom saslušanja priznao da je kupovao kokain od osumnjičenog Dragoslava J. (50), zvanog Kreka, iz Banjaluke. Transakcije su se odvijale za iznose od 100 do 300 maraka, a zabeleženo je nekoliko datuma kada su se ove kupovine dogodile.

Jedan od incidenata desio se 29. februara, kada je sveštenik kupio drogu za 300 KM. Policija ga je pratila te večeri, primetivši ga kako ulazi u stan Dragoslava. Nakon što je napustio zgradu, policija je nastavila da prati njegovo vozilo i zaustavila ga oko 19 časova, kada su mu oduzeli tri PVC paketića kokaina.

Osumnjičeni su u međusobnoj komunikaciji koristili šifre kao što su "čista majica", "čisti veš", i "kafa" kako bi prikrili svoje aktivnosti. Kupoprodaja je dogovarala i preko više mobilnih aplikacija, što je dodatno komplikovalo posao policiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading