NADAL SE OPRAŠTA, A ĐOKOVIĆA NI DA SPOMENE: Rafa danas protiv Noleta poslednji put, a ni reči o njemu

Autor:

Sport

19.10.2024

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin i Španac ispisali su istoriju tenisa, a sada će biti na terenu poslednji put kao aktivni igrači.

NADAL SE OPRAŠTA, A ĐOKOVIĆA NI DA SPOMENE: Rafa danas protiv Noleta poslednji put, a ni reči o njemu

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Novak Đoković

Rafael Nadal oprašta se od tenisa, a Novaka Đokovića ni da spomene! Penzionisao je Nole Rafu na Olimpijskim igrama u Parizu u njegovom poslednjem meču u individualnoj konkurenciji, a dok ne okači reket o klin Španac će odigrati aktuelnu egzibiciju u Saudijskoj Arabiji i završni turnir Dejvis kupa.

Naime, Španija će 19. novembra igrati u četvrtfinalu protiv Holandije, dok Nole i Rafa danas od 16.30 igraju za treće mesto u Rijaldu u meču na Kupu šest kraljeva, gde će spustiti zavese nad svojim rivalstvom. Međutim, to Nadalu nije ni u malom mozgu, već on samo razmišlja o pomenutom završetku u novembru u Dejvis kupu.

Da li je ovo bio znak nepaznje, ljubomore ili možda samo zabrinutost i pritisak zbog učešća na Dejvis kupu kao poslednjem zvanicnim događajem u njegovoj karijeri. Rafa je govorio da je mišljenja kako će ovo biti veoma uzbudljiv Dejvis kup, bez sumnje i zato što je je to poslednji turnir u kome će predstavljati svoju zemlju.

- Prošle godine sam rekao da će ovo verovatno biti moja poslednja godina i da će tako i biti. Samo što sam to nešto kasnije objavio. Možda su ljudi očekivali da će to biti objavljeno pre Rolan Garosa, ali ja sam rekao da će to verovatno biti moja poslednja godina i na kraju će tako i biti - rekao Nadal, bez da je spomenuo Novaka.

Razjasnio je da će on biti u timu jer tako misli kapiten Dejvid Ferer. Nesumnjivo je da će se pripremiti na najbolji mogući način. istakao je, takođe kako će singl igrati samo ako je spremniji od svojih saigrača, kao i da ima veliku odgovornost jer predstavlja Španiju. Izjavio je kako ovo nije oproštaj, već je Dejvis kup, što je mnogo više od toga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading