NOVAK SRUŠIO KOBOLIJA! Đoković ga je sredio u tili čas, pa pravo u osminu finala! (FOTO)

Autor:

Sport

08.10.2024

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Idol ostaje idol!

NOVAK SRUŠIO KOBOLIJA! Đoković ga je sredio u tili čas, pa pravo u osminu finala! (FOTO)

Foto: FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/Starsport

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se među 16 najboljih tenisera mastersa u Šangaju, nakon što je u meču trećeg kola savladao Italijana Flavija Kobolija sa 2:0 (6:1, 6:2), posle svega sat vremena igre. Novak je odigrao ubedljivo najbolji meč od Olimpijskih igara, pogađao je vinere, sjajno je servirao, a Koboli je malo olakšao posao svojom impresioniranošću.

Početak meča nije nagoveštavao lak meč za Đokovića, ali već u prvom gemu je Nole napravio brejk, a zatim je brzo stigao do 3:0. Iako je Koboli uspeo da prekine niz Novaka i osvoji jedan gem, Đoković je osvojio prvi set rezultatom 6:1 za manje od pola sata igre.

U drugom setu, Koboli je uspeo da malo popravi utisak osvojivši dva gema na svoj servis, ali to nije bilo dovoljno. Đoković je iskoristio svoju šansu i sa još dva brejka stigao do ubedljive pobede od 6:2.

Novak će se u osmini finala Šangaja suočiti sa Rusom Romanom Safijulinom, koji je u tri seta savladao Frensisa Tijafoa. On je pokazao izuzetnu formu i dominaciju na terenu, a njegov naredni meč obećava uzbuđenje i još jednu priliku da pokaže svoje majstorstvo.

Novak Đoković je još jednom potvrdio svoj kvalitet i pokazao da je spreman da se suoči sa najboljim teniserima sveta. Sledi nam uzbudljiv meč u osmini finala u Šangaju, a ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju da vide kako će se Novak nositi sa novim izazovom.

https://www.instagram.com/p/DA3L1B2AnoK/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

TOK MEČA:

Kraj meča!

13:40 - Novak je poveo sa 5:2 nakon napetog gema. Koboli je pružao otpor i stigao do đusa, ali Đoković je psihički nadjačao mladog Italijana i napravio drugi brejk.

13:34 - Koboli ne uspeva da stigne Novaka, a sada gotovo i da se predao. Novi gem za Đokovića, sa samo jednim prepuštenim poenom.

13:27 - Novak je uspeo da povede rezultatom 3:2, prvi brejk u drugom setu.

13:24 - Đoković izjednačio 2:2. 

13:20 - Koboli se trudi da ostane u igri. Nakon što je poveo sa 30:0, Đoković je sjajnim volej udarcima uspeo da ga pritisne, ali Italijan odgovara as servisom i osvaja gem.

13.17 - Potpuna dominacija Đokovića, 1:1

13:09 - Đoković je ekspresno završio poslednji gem, osvojivši ga bez izgubljenog poena i time osvojio prvi set sa 6:1. 

13:05 - Đoković je uspeo da poveća prednost na 5:1 nakon najdužeg gema do sada. Iako je imao dve brejk lopte, Koboli ih je uspeo spasiti, a gem je bio pun uzbudljivih razmena, uključujući čak pet đuseva. Na jednoj gem lopti, Đoković je izveo neverovatnu lopticu na mreži, što je dodatno produžilo gem. Na kraju je stigao do treće brejk lopte, koju je iskoristio nakon što je Koboli poslao lopticu u mrežu.

12:57 - Đoković je nastavio da dominira, osvojivši gem bez izgubljenog poena i poveo sa 4:1. 

12:55 - Koboli je konačno osvojio svoj prvi gem, iako je delovalo da će to biti lako, kada je poveo sa 40:0. Đoković je uspeo da mu zapreti i smanji razliku na 40:30, ali je Koboli nakon toga odservirao dobar servis i osigurao gem. 

12:52 - Impresivno! Đoković je očigledno u odličnoj formi, brzo je osvojio gem i povećao prednost na 3:0. To što je sve rešio za manje od 10 minuta pokazuje njegovu dominantnost i koncentraciju. 

12:48 - Đoković je započeo meč s greškom, što je omogućilo Koboliju da izjednači. Ipak, srpski teniser se brzo oporavio i prešao u vođstvo. Nakon lošeg prvog servisa Kobolija, Đoković je iskoristio duže razmene da dominira, stigao do 40:0, ali nije iskoristio prvu brejk loptu. Na kraju, Koboli je napravio grešku i Đoković je uspeo da napravi brejk, povede sa 2:0. Izgleda da je Đoković preuzeo kontrolu nad mečem!

12:43 - Deluje kao uzbudljiv početak meča. Đoković je pokazao svoju borbenost, iako je Koboli iskoristio neke greške.  Đoković nije dozvolio da olako izgubi prvi gem.

12:34 - Đoković je prvi na potezu. Koboli je dobio podbacivanje novčića, ali je prvi servis prepustio Novaku Đokoviću

Meč je počeo.

UOČI MEČA:

Novak Đoković se sprema za novi izazov na mastersu u Šangaju. Danas ga očekuje duel sa Flaviom Kobolijem koji je u prethodnoj rundi načinio senzaciju savladavši Stana Vavrinku. 

Pobednik ovog duela će se suočiti sa boljim iz obračuna Frencisa Tijafoa i Romana Safijulina, što znači da će pobednik imati priliku da se dokaže i dalje na turniru.

Duel između Novaka Đokovića i Flavia Kobolija zakazan je za oko 12.30 časova po srednjoevropskom vremenu. Svi ljubitelji tenisa moći će da prate ovaj meč putem direktog prenosa na kanalu TV Sport klub 1, dok će tekstualni prenos biti dostupan na sajtu Republika.rs. Pre toga, na programu su i drugi zanimljivi mečevi, pa ljubitelji tenisa imaju priliku da uživaju u još teniskih uzbuđenja pre glavnog meča dana.

Novak Đoković, kao dominantna figura svetskog tenisa, i dalje privlači pažnju svojim susretima, a ovaj susret sa mladim Kobolijem sigurno će biti interesantan za sve ljubitelje tenisa.

22-godišnji Italijan i Novak do sada nisu igrali, te će ovo biti interesantan duel upoznavanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading