IZJAVA KOJOM JE ŠOKIRAO PLANETU: Francuz uporedio Novaka i Rodžera sa fudbalskim legendama! Ko je bolje prošao?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.10.2024

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda u celoj priči i ima istone.

IZJAVA KOJOM JE ŠOKIRAO PLANETU: Francuz uporedio Novaka i Rodžera sa fudbalskim legendama! Ko je bolje prošao?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rodžer Federer

Poznati teniski trener Patrik Muratoglu nedavno je izazvao pažnju javnosti svojim poređenjem teniskih velikana sa fudbalskim zvezdama. Muratoglu je uporedio Novaka Đokovića sa Kristijanom Ronaldom, dok je Rodžera Federera uporedio sa Lionelom Mesijem. Ovo poređenje je izazvalo različite reakcije u svetu tenisa i fudbala.

Muratoglu je istakao da vidi Federera kao ekvivalent Leu Mesiju zbog ludačkog talenta i jednostavne genijalnosti u igri, dok je Đoković uporedio sa Kristijanom Ronaldom, ističući njegovu strašnu radnu etiku i posvećenost detaljima. Ovo poređenje je pokrenulo diskusiju o različitim pristupima i stilovima igre kod ova dva tenisera.

- Mislio sam da biste želeli da čujete ovaj razgovor koji sam vodio sa svojim prijateljem ove godine. Iz iskustva znam da ljudi vole da komentarišu kada se tenis i fudbal pojavljuju u istom kontekstu. Rekli smo da je Federer Mesi, a Đoković je Ronaldo. Zašto? Jer je Federer ludački i čist talenat i jednostavno mora da oseća ono što radi. Đoković je, sa druge strane, strašno vredan radnik koji obraća pažnju na svaki detalj - istakao je Muratoglu.

 

 

U celu priču se uključio i nekadašnji nemački teniski as Boris Beker, koji je postavio pitanje o tome gde bi se u ovom kontekstu svrstao Rafael Nadal. Ovo pitanje je dodatno produbilo diskusiju o poređenju između tenisera i fudbalera.

Dok je Muratogluov stav donekle logičan kada se radi o talentu i radnoj etici, mnogi su istakli da se ovo poređenje ne može direktno preneti na sveukupne rezultate i karijere tenisera. Novak Đoković je ostvario izuzetne uspehe u tenisu, dok je Rodžer Federer oborio mnoge rekorde u svojoj karijeri. Ovo poređenje otvara pitanje o tome koliko je moguće upoređivati sportiste iz različitih disciplina.

Patrik Muratoglu je pokrenuo zanimljivu debatu poredeći teniske velikane sa fudbalskim zvezdama. Njegovo poređenje Novaka Đokovića sa Kristijanom Ronaldom i Rodžera Federera sa Leom Mesijem izazvalo je različite reakcije u svetu sporta. Diskusija o talentu, radnoj etici i rezultatima ostaje otvorena, ali je jasno da je ovo poređenje podstaklo mnoge da razmišljaju o sličnostima i razlikama između tenisa i fudbala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading