PREMINUO TRENER RODŽERA FEDERERA! Tuga u svetu tenisa - BELI sport zavijen je u CRNO

Autor:

Sport

23.08.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi su u šoku.

PREMINUO TRENER RODŽERA FEDERERA! Tuga u svetu tenisa - BELI sport zavijen je u CRNO

Foto: Tanjug/AP

Švajcarski teniser Rodžer Federer

Švedski tenis i celokupna evropska teniska scena su ostali u šoku nakon vesti o smrti Petera Lundgrena, bivšeg igrača i istaknutog trenera. Lundgren je svoj neizbrisiv trag ostavio u belom sportu, a njegova saradnja sa Rodžerom Federerom od 2000. do 2003. godine obeležila je jedan od najsjajnijih perioda u karijeri švajcarskog tenisera.

Njegov sin je podelio emotivnu poruku na društvenim mrežama, ističući borbu njihove porodice kroz teške trenutke. Prošle godine, Lundgren je podvrgnut operaciji amputacije leve noge zbog povrede članka, a ranije je imao i problema sa dijabetesom. Ova hrabra borba je dodatno naglasila snagu i izdržljivost koju je Lundgren posedovao.

Republika

Foto: Profimedia

Rodžer Federer i Peter Lundgren 2003. godine

Jedan od najznačajnijih trenutaka u Lundgrenovoj karijeri bio je 2003. godine kada je, kao trener, doprineo Federerovom trijumfu na Vimbldonu. Njihova saradnja ostavila je dubok pečat u istoriji tenisa i ostala zapamćena kao period u kojem je Federer dosegnuo vrhunac svog talenta.

Vesti o Lundgrenovoj smrti duboko su pogodile sve ljubitelje tenisa. Njegov doprinos ovom sportu, kako kroz igračku karijeru, tako i kroz trenerski rad, ostaje neizbrisiv deo teniske istorije. Sećanje na Lundgrena će zauvek živeti kroz priče o njegovom uticaju na mnoge generacije tenisera.

Ovaj tragičan gubitak podseća nas na važnost Lundgrenovog nasleđa i ostavlja trag duboke tuge u srcima ljubitelja tenisa širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading