KAKO I ŠTA DALJE? Italijan uskoro pada?! Novak se vraća na mesto koje mu pripada!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.08.2024

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon okončanja OI 2024.

KAKO I ŠTA DALJE? Italijan uskoro pada?! Novak se vraća na mesto koje mu pripada!

Foto: Instagram.com/djokernole

Novak Đoković

Osvanuo je i prvi ponedeljak nakon okončanja svetske sportske smotre koja je sinoć, svečanom ceremonijom završena, a nova radna nedelja donosi i najnoviju ATP rang listu, na kojoj barem u samom vrhu nije bilo većih izmena.

Italijan Janik Siner je i dalje na poziciji broj jedan, ali je u ovom momentu osvajač zlatne olimpijske medalje Novak Đoković na samo 330 poena zaostatka, dok trećeplasirani Karlos Alkaraz sa 7.950 poena opasno preti vodećem dvojcu.

Na četvrtoj poziciji i dalje je Nemac Aleksander Zverev, dok peto mesto drži Rus Danil Medvedev.

Andrej Rubljov je načinio najveći pomak među TOP 10 tenisera planete. NApredovao je dva mesta i sada se iza njega nalaze Hubert Hurkač, Kasper Rud i Grigor Dimitrov, dok je Aleks de Minor trenutno na desetoj poziciji, a Australijanac je u odnosu na prethodnu ATP listu nazadovao tri pozicije.

Foto: Live-tennis.eu/printscreen

 

 

Kada je reč o ostalim srspkim teniseraima Miomir Kecmanović je na 51. poziciji sa 940 poena, Dušan Lajović je tri stepenice ispod sa 14 poena manje i time se završava spisak srpskih tenisera među najboljih sto igrača planete.

U ovom momentu Laslo Đere je na poziciji 102, dok je Hamad Međedović napredovao za sedam mesta i nalazi se na 139. mestu.

Posebno treba napomenuti da je najveći napredak u TOP 100 tenisera planete načinio Australijanac Aleksej Popirin koji je napredovao za čak 32 pozicije.

Najveći pad doživeo je takođe Australijanac Aleksandar Vukić koji je skliznuo za 14 pozicija.

Ostaje da se vidi kada će se Novak Đoković nakon osvajanja zlatne olimpijske medalje ponovo vratiti na teren i kada će još jednom pokušati da se domogne prve pozicije na ATP listi koja mu po svim parametrima svakako i pripada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading