SAD ILI NIKAD, NOLE, OVO JE ZA TEBE! Odrešili ruke, pa se BAHATE - US OPEN deli i šakom i kapom, ko pobedi, živeće ko BOG!

Autor:

Sport

08.08.2024

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće para ko pleve.

SAD ILI NIKAD, NOLE, OVO JE ZA TEBE! Odrešili ruke, pa se BAHATE - US OPEN deli i šakom i kapom, ko pobedi, živeće ko BOG!

Foto: Profimedia

US open odlučio je da ovog septembra postavi nove standarde kad je u pitanju novčana nagrada za tenisere. U istoriji teniskih turnira nikada dosad nije viđeno da se toliko novca dodeli u nagradama. Američki turnir je povećao nagrade u odnosu na prethodnu godinu, što će najviše osetiti pobednici, koji će odneti kući po 3,6 miliona dolara u obe konkurencije.

Premije za šampione su identične, kako za muškarce, tako i za žene, što je zaista pohvalno. Pobednici će dobiti čekove, koji su porasli čak 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što predstavlja veće povećanje nego što je ukupno povećanje nagradnog fonda. Ovo je zaista velika stvar za tenisere i teniserke koji će se takmičiti na US openu.

Foto: Tanjug/AP

Đoković na prethodnom turniru

Važno je napomenuti da teniseri moraju da plate porez na osvojeni novac, a u Sjedinjenim Američkim Državama ovaj iznos nije zanemarljiv. Porez u SAD iznosi više od jedne trećine osvojene zarade, pri čemu se plaća i savezni i državni porez, koji nije isti u svakoj od 50 država.

Nagrade za tenisere koji se takmiče u dublu povećane su devet odsto, dok je u miksu povećanje iznosilo 18 odsto. S druge strane, igrači koji se zaustave već na prvoj prepreci dobiće ček na 100.000 dolara, što je povećanje od 23 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

S obzirom na ova velika povećanja nagrada, svi ljubitelji tenisa s nestrpljenjem očekuju učešće Novaka Đokovića na US openu. Ukoliko se pridruži ostalim teniserima na turniru, možemo očekivati još jedno uzbudljivo takmičenje i veliko slavlje za pobednike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading