ĐOKOVIĆ SAZNAO SA KIME IGRA U POLUFINALU VIMBLDONA! Sve je spremno za veliki meč!

Autor:

Sport

10.07.2024

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duel je na programu za dva dana.

ĐOKOVIĆ SAZNAO SA KIME IGRA U POLUFINALU VIMBLDONA! Sve je spremno za veliki meč!

Foto: Profimedia

Novak Đoković postao je treći polufinalista Vimbldona, pošto se Aleks de Minor predao bez igranja usled peha koji ga je zadesio kada se povredio tokom poslednjeg poena u osmini finala.

Posle patnje u 2024. godini tokom koje je redom rano ispadao sa Australijan Opena, te Mastersa u Indijan Velsu, Monte Karlu, Rimu, Ženevi, svi su očekivali da će posle predatog meča Kasperu Rudu na Rolan Garosu i operacije kolena ovo biti neuspešna godina u kojoj će Nole najaviti svoj kraj karijere. Ali, šta više reći o ovom čoveku - opet je dokazao da ga nikad ne treba otpisivati i ušao je među četiri najbolja u Londonu, pa će se za finale boriti protiv Lorenca Musetija!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Lorenco Museti

Italijan je u poslednjem četvrtfinalnom meču savladao Tejlora Frica posle velike borbe sa 3:2 u setovima (3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1)

U prvom setu izgledalo je kao da će Amerikanac ovo danas rutinski da reši. Presudan je bio četvrti gem u kom je uzeo brejk, pa su do kraja prvog seta obojica čuvali svoj servis sve dok ga nije osvojio Fric. Međutim, onda je Museti zaigrao daleko bolje. Trebalo mu je da ga Amerikanac još jednom "brejkne", nakon čega je uzvratio istom merom. Ponovo su obojica gubili svoj servis jedan za drugim, da bi Italijan osvojio taj-brejk u drugom setu, a potom "ubacio" u šestu brzinu i poveo sa 2:1.

Onda je sebi dozvolio još malo opuštanja pred kraj četvrtog seta, pa se Fric vratio u igru, međutim, u poslednjem se video pravi odnos snaga pošto je Museti "oduvao" rivala sa 6:1 i plasirao se u polufinale Vimbldona gde ga čeka Novak Đoković. Duel je na programu za dva dana, a pobednik će se za trofej boriti protiv boljeg iz meča Medvedev - Alkaraz.

Cup tree provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading